foder/ lösdrift

Våra hästar går på lösdrift på sommaren och har alltså fri tillgång till gräs dygnet runt. De får även saltstenar och såklart lite äpplen och morötter. De har såklart ett vindskydd där de kan gå in. När det blir rikigt varmt tar vi därimot in dom under dagarna. Athena och Gandur kommer jag antagligen ta in oftare nästa år då Athena ska tävlas och Gandur ska oxå tränas ganska mycket och förhoppningsvis också tävlas senare under året. 
 
Nu på vintern går de också ute dygnet runt och efetrsom vi har ganska många hästar har vi 2 stora rundbalar med och över de har vi 2 nät så att de inte ska äta för fort. De har också såklart saltstenar nu med och de dricker otroligt mycket , vi får fylla på vatten minst 2 gånger per dag men det är bara bra att de dricker mycket. Om det är snöstorm och -20 så brukar vi ta in dom eller ja tidigare år iaf när vi hade ett stall... men snart så kommer vi få sätta upp våra boxar! så lycklig!
 
Alltså får våra hästar inget annat än grovfoder och detta funkar riktigt bra och hästarna är friska och glada och det är det viktigaste!:) sen får vi väl se om Athena kanske kommer få något extra om hon behöver det när hon ska tävlas, men just nu kör vi så här eller vi har alltid kört på att de får gå ute året runt ( med vissa undantag såklart) och det har alltid funkat bra, islänningar är för bra alltså! bästa hästarna!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0