2012,

2012 har varit ett ganska bra år, jag har vuxit i min personlighet , slutat varit rädd och osäker och slutat bry mig vad folk tycker om mig. Utan jag vet att jag har underbara vänner , familj,släkt, djur och lag som finns för mig.Jag har haft jobbiga och underbara perioder.
 
Under våren finns de inte så mycket att berätta förutom att jag inte hade koll på min känslor, ena sekunden kunde jag vara världens lyckligaste och i andra kunde jag bryta ihop och börja böla. Det var en väldigt jobbig tid , jag gillade inte huset vi bodde i för tillfället och bygget av nya huset gick segt och allt var bara kaos. Innebandyn gick sådär, och jag kunde inte rida speciellt mycket då vi var tvungen att pendla mella husen och vi inte hade något stall. Eller vi hade ett där vi bodde tillfälligt men det var det värsta stall jag varit med om , usch. Hugge och Mio (min hund) var väldigt viktiga då , när jag var ledsen brukade mio alltid hoppa upp och lägga sig i mitt knä och trösta mig och när jag ville va ifred sprang jag ut till hugge och krama om honom och lät tårarna komma, och han bara stod där och kolla på mig med sina fina ögon, det var verkligen stor tröst. Sen hade jag världens bästa människor omkring mig som stötta en och ni förstår inte hur mycket det betydde.
 
Har inte så många bilder från våren då vi hade ganska mycket annat att tänka på
 
på sommaren därimot var jag så underbart lycklig, jag umgicks med mina bästa vänner , bygget av huset gick framåt och jag började rida mer och mer , jag började bli samma galna Fanny igen fast 1000 gånger bättre med nytt självförtroende och självkänsla. vi fick efterlängtat sommarlov och under sommaren åkte jag på bästa ridlägret och den historian vet ni , jag åkte till Unden, Var med mina fantastiska vänner, familj och släkt och livet bara rulla på. sen åkte vi spontant till Öland och det var hur underbart som helst , fyllde år där också och den veckan var en av de bästa i mitt liv. 
 
 
 
Hösten var också riktigt underbart , jag flytta äntligen in i nya huset och den känslan var bland det bästa någonsin , känslan av hem. Då kunde jag äntligen börja rida mer och vi skicka iväg ardis på inridning. Gandur och jag hade det lite svårt här ett tag men sen släppte det och det gick super igen. Sen köpte vi världens bästa Athena och sen kom ardis hem. När jag börja rida ardis mådde jag så bra , allt kändes så magisk. Och sen fick jag även rida Athena och allt gick bra och så vips anmälde jag mig till min första tävling och jag kunde typ inte prata om något annat. jag utvecklades väldigt mycket när jag fick börja rida mina pinglor. Åkte även på cup med mitt bästa lag!Sen var det halloween som är något av det galnaste jag gjort och för att inte tala om när vi dansa Gangnam style inför hela skolan med papperspåsar! haha det var så jävla grymt! BÄST!
 
 
.
 
 
Vinter samma där livet rullar på jag umgås med bästa rider , spelar innebandy som nu går ganska bra , känner mig på topp! Jag kom med i distriktlaget och sen fick hästarna sin vila. Jul och de var super mysigt fick underbara presenter , och nu är det nyår som spenderas med bästa ebba och hanna!
tänker ta och skriva ett inlägg om mina mål mer specifikt med mina hästar imorgon :)
 
 
Så 2012 har varit ett viktigt år och jag tror verkligen att 2013 kommer bli ett jätte bra år! Jag ska åka på distriklags SM  , börja tävla , börja på gymnasium , börja ta ridlektioner igen och massa mer. Så jag har stora förväntningar på 2013 och hoppas att speciellt att tävlandet kommer gå bra och att jag kommer kunna utvecklas mer som ryttare och  då kommer kunna utveckla mina hästar!
 
 
 
Så gott nytt år i förskott! 2013 jag väntar på dig med stora förhoppningar!
 
 
 

Säkerhetsväst

Jag använder nästan alltid säkerhetsväst, Alltid när jag rider på Athena eller Ardis och förut red jag nästa alltid med väst på Gandur med har börjat slarva på vintern för att man blir så klumpig så har faktiskt inte användt ridväst på honom nu när det varit så mycket snö, För ramlar man av så ramlar man ju i allfall mjukt ;) ne men på resten av årstiderna använder jag väst även på Gandur undantag på ridlektioner.
 
Men tänkte ta och tipsa om en Steeds säkerhetsväst med paneler den är grymt bra,bekväm ,bra passform och så är den faktisk snygg för att vara en ridväst. Jag har en sådan här men behöver en ny då jag har växt ur min så stoooort pluuuuus på den! Den kostar 899kr och de tycker jag är ett ganska bra pris för en bra väst! ni hittar den häääär
 

ridlägret del 2

Då till ute ritten som var på dagen. De var underbart väder och allt var så obeskrivligt vackert, forsen har ju fantastiska ridvägar. Tyvärr önskar jag att jag kunde ha uppskatta skönheten mer men var ganksa upptagen med att försöka få min häst att inte explodera. Det var första gången jag red ut på Gandur och det var med 10 pers till och Nu vet jag att ska man rida Gandur ut så rider man själv eller med ett sällskap. Men i allafall lyssna han inte för 5 öre och va på tårna hela tiden. Sen började vi öka och man hängde ju bara med eftersom man inte hade speciellt mycket att säga till om ... eftersom ens häst är uppe i det blå. sen började vi galoppera och jag försökte bara hålla mig kvar sen kom ett träd och vi hoppa över det , då tappa jag min stigbygel (hade längt dem på ett ridpass innan)och hamnar i obalans och han far iväg mer sen kommer ett till träd som vi hoppar över och då tappa jag andra stigbygeln, Jag var livrädd , trodde verkligen att jag skulle ramla av men med nöd och näppe lyckas jag hålla mig kvar. Jag var så skakis och rädd och Gandur var ganska skakis han med så det sluta med att jag var tvungen att byta häst med Tess. Oh vad jag var ledsen och skamsen ville bara försvinna ner i jorden typ.... så jag var typ på asdåligt humör när vi var på en så underbar plats med perfekt badställe för hästen och jag hade sätt fram imot det så mycket men då gick jag bara i en bit och gud så jag ångrar mig nu! Men jag kommer få flerr chanser att bada:) när vi skulle hem fick vi vada fram i vattnet och det var jättekul!  Efteråt kände jag att det som hände faktiskt hade varit bra för mig och sen skratta jag bara åt det och jag kände en stor lättnad så jag gick och gav Gandur en stor kram. Och nu kändes det at vi hade kommit varandra väldigt nära och allt rulla på bra. Tror det var den dagen vi hade lektion på ovalbanan. Och jag kände på Gandur att det var här vi hörde hemma. Gandur som är lite seg på banan och het ute var helt perfekt på banan. Det var en så magisk känsla. Han gick så bra då , galoppen släppte och vi bara körde på , helt fantastisk.
 
vi hade även ett fyspass på hästarna som blev longerade och det var bland det jobbigaste och roligaste jag gjort. haha ont i magen hade vi iallfalldagen efter!
 
Vi hade en dag en trail träning och tävling en dag och det var super kul och det gick bra i det mesta , och innan själva tävlingen fick vi öva och då galoppera han so fint runt i ovalen men just när vi skulle gör galopp en långsida på tid drar han iväg i pass och när vi passerat mållinjen börjar han att galoppera.... tror ni jag blev lite trött eller... hahaha sämst. och på flaggloppet missa jag en flagga. men annars gick det bra , vi fick tex en 7 på grenen där man skulle flytta på en pilatesboll. Man fick flytta den hur man ville på ett så snygg/roligt sätt och Gandur ägde! haha han sparka på den och typ jaga den , askul! alla skratta
åt oss ... ;)
 
Sen skulle vi ha galopprace och jag var först jätte nervös men sen kom tävlingsmänniskan in och jag bestämde mig att nu jävlar ska vi springa och det gjorde vi men jag hade forfarande kontroll och det var då all rädsla för att det går fort , att jag ska skada mig eller sånt försvann. Det var ju askuuuul. Nu finns det inget bättre att ta en liten racingtur , hehe. 
 
Vi hade även nen hopplektion och jag har typ aldrig hoppa för jag hade alltid varit för rädd men sen när vi skulle få hoppa själva på banan och all kolla tänkte jag att vafan nu kör vi och vi hoppa på i full fart. skitkul!
 
Sen hade vi som sagt tävling sisat dagen och det gick som sag bra för att vara första gången och det var då jag kände att jag bara måste börja tävla. vi placerde oss visserligen bara 7 av 10 personer men jag var endå nöjd , och jag lät oss mest bara gå på , jobbade ine honom någonting typ.... så om jag hde samlat ihop honom hade det gått bättre:)
 
hade även kasta sövel och plankan tävling och av alla som var där på alla ridläger vann jag ett 3 pris på stövelkastning, och fick 500 kr presentkort på bästa forsen!:D
 
Men de jag kan säga är att Ridlägret på forsen var bland det bästa jag gjort, jag lärde känna nya kompisar, lärt mig grymt mycket, haft så extremt roligt och så lärde jag mig att inte vara rädd längre och jag fick lära känna världens bästa kille. Så tack all som gjorde ridlägret till en underbar upplevelse!!
 
bästa gänget!

bloggtävlingar?

Jag tänkte höra om ni är intresserade att jag lägger upp olika tävlingar där ni kan vinna länkningar och gästbloggningar? det kan vara allt från fototävlingar där ni får skicka in bilder till mig med olika teman eller frågesporter osv :) 

vill först se om någon är intresserad av detta så svara gärna nedan :)

foto/fragesports tavlingar?
 
 
  
pollcode.com free polls 

 

 

 

 


svar

Fick en fråga Av Emelie som jag tänkte besvara:
 
"Jag tänkte börja tävla "isis" grenar.. Tävlar ju bara hoppning och dressyr annars! :) Har du tips på bra "nybörjar tävlingar" ?? :)"
 
 

Svar: Kul att du frågar!:) Är själv ny i i allt om tävlande men tänkte i allafall tipsa om några jag hört om!:)
Jag ska själv vara med i "ridhuskampen" och det jag läst om verkar den som en perfekt nybörjar tävling ( anledningen till att det blir min första tävling) och till den behöver man ingen ryttarlicens:) Odinns vintertölt verkar också lite som en nybörjar "skoj" tävling och där behöver man inte heller ha licens :) Tolt.nu brukar ha en del tävlingar , har hört att de brukar angagerar bra tävlingar som ofta riktar sig mot ungdomar och de ska ha en påsktävling i mars och även en tävling i april :) sen säger jag ju såklar hrimfaxis tävlingar även fast de kanske inte är nybörjartävlingar. Egentligen kan man åka på vilken tävling som helst där de har lätta klasser och i början kanske inte åka på en tävling som kostar extrem mycket om man int eär säker på at man vill tävla  men vill prova på , rekomenderar att gå in och kolla på SIF hemsida och gå in på tävlingspropositioner så finns det massor att välja mellan:)
 
* Ridhuskampen.se
* Odinn.se
* Tölt.nu
* Hrimfaxi.net
 
Det är inte säkert att de lagt ut iformation än så rekomderar dig att gå in Häääääär så hittar du information:) 
hoppas du har någon använding om allt babbel jag skrivit!:)
 

Ridlägret del 1

Eh vet inte rikigt hur jag ska börja men vi kör på hel enkelt!
 
Tanken från början var att jag skulle ta med Hugge på ridlägret men en vecka innan bestämde vi att de ine gick pga av att hans eksem var riktigt illa så det hade bara varit jobbigt och taskigt att ta med honom. Jag blev ledsen men jag hade längtat på att få åka på det här hela året så klart jag skulle åka. Så en vecka innan ridlägret red jag Gandur 2 gånger innan vi lasta in honom i transporten och gav oss iväg. Det kändes väl okej endå. När jag väl kom ditt ösregna det för de första (bra start hehe..) och jag märkte hur nära alla var med sina hästar och jag var väldigt osäker och önskade att Hugge var där. Men jag fixade ordning och kände för första gången att det bara var jag som hade ansvaret för en häst, mamma brukar ju alltid hjälpa mig med saker annars men jag gillade tanken att få ta ansvar. Eftersom jag inte kände Gandur speciellt bra och på den tiden var ganska osäker var jag faktiskt lite rädd och nervös när vi skulle ha första lektionen. Regnet öste ner men det var något med ridhuset så det var bara att ta på sig bra kläder och ge sig ut till ridbanan. Men när jag märkte att alla var så självsäkra och Tess (ridläraren) sa åt oss vad vi skulle göra så släppte det och vi körde på. 
 
Gandur är/var ganska svår at få i trav om man inte vet hur man gör så hade lite svårt med traven men sen lisat jag ut hur jag skulle göra och det blev bättre. På första ridpasset började jag faktiskt tycka att Gandur inte var så tråkig endå. Sen var det lunch och vi presenterade oss inför de andra ,, namn , vilken häst man hade med osv. och det var många som blev väldig förvånade när jag sa att jag endast ridit Gandur 2 gånger (plus första lektionen). 
 
Dagen därpå var lik så skitväder men vi körde på på ridbanan och de släppte bara mer och mer för mig och Gandur och jag tycke det var jättekul. Vi red , lärde känna de andra och hade det mys med hästarna. Dagen därpå var de fint väder , solen sken och de var jättevarmt , vi badade , hade teori och red och nu hade man lärt känna de andra tjejerna och vi hade så grymt roligt ihop och sen på kvällen hade de äldre tjejerna gjort en spökvandring till oss och det var helt klart den bästa jag har gått i mitt liv , SÅ JÄVLA GRYM! vi var redan lite skrajja då vi kollat på skräckfilm innan och de hade sedan med en grej från filmen , så himla läskigt och framför allt roligt var det! faktiskt är de bland det roligaste jag gjort. och på kvällarna satt vi alltid och berättade spökhistorier ;) men innan på dagen tror jag att de var då vi red ut..
 
Det är här allt vände, det som förändra en stor del av mig och min ridning men det tänker jag skriva om i del 2 :)
 

Pissväder

Imorgon är de ju nyår och jag har ju nu inte hållt på så länge med den här bloggen men tänkte skriva en sammanfattning om 2012 , för det här året har jag ändrats mycket speciellt i ridningen. Jag ska fira nyår i Kumla med några vänner så tänkte göra det inlägget plus något mer tidinställt :) 
 
Måste slinka in med att vädret här suger. Det är slaskigt ,äckligt och halkigt. Skulle kunna rida på ridbanan men man har ju inte världens lust direkt.....Det är nu man önskar sig ett ridhus... Som jag svarade på en kommentar för länge sen , Antingen ska det vara massa snö eller ingen, punkt slut. Men vädret verkar ha svårt at bestämma sig om det ska vara -15 eller +2 och tydligen efter nyår ska det komma ny snö och bli kallt igen , visst det är ju mycket bätre än det här pissvädret men skit jobbigt att det går fram och tillbaka hela tiden.... speciellt då vi inte har skor på våra hästar  eftersom de har varit så mycket snö men och känns onödigt att ta på dom skor när de endå ska komma massa snö och bli kallt igen.... men bara at bita ihop och låta moder jord göra sitt.
 
Tänkte ta och skriva om ridlägret sen , den kommer nog att bli i 2 delar hehe.... 
 
hejdå!
 
 

Ridoverall

Något jag starkt tipsar om i vintertider är Overaller. De är grymt bekväma och varma, de håller bort fukt superbra. Jag som fryser mycket och kan inte rida i vanliga ridbyxor och tights tycker de är väldigt bra. Istället för att sätta på sig miljarders med kläder så är en overall så smidigt att sätta på sig. Visst man blir ju lite klumpigare men inte mer än om man måste ha på sig typ termobyxor och sånt. Och på vintern brukar det flesta (inom islandshästar) konditionsträna sina hästar om man inte har tillgång till ridhus. Så ett stort plus på vinter overaller!
 
 
Denna nedan är från CRW och kostar 1539 kr. Så det kostar en del men det är så värt pengarna!
 
 
Här har jag min på mig , syns inte så mycket men den är i allafall helt underbar

spontan ridtur

Tog en spontan ridtur ut med Gandurpojken även fast det inte var bästa vädret var det riktigt mysigt:) Blev en del skritt och även fast det var på lösa tyglar gick han väldigt bra. Vi trava ganska mycket där det var lagom med snö och han lyfte ordentligt på benen och pulsa på , han gick riktigt fint stundtals och då utan att jag jobbade honom alls. Sen körde vi galopp på gärderna där det var mycket snö och det är GRYMT ROLIGT. Älskar att galoppera på gärdet , så underbart! så han gick riktigt bra idag , bästa lillkillen <3
 
 

Tävlingar

Jag gick in på SIF(svenska islandshästförbundet) och kollade in lite kommande tävlingar för 2013 och såg att datum för Hrimfaxis vår och höst tävling nu är ute! Jag är nästan till 100% säker att jag kommer att anmäla mig till dem då jag bor 7 km från Örsta anläggningen så skulle i princip kunna rida dit ;) haha ne men dom tävlingaran är som sagt nästan självklara att jag kommer åka på för det är ju gaaanska nära att åka så att säga!;)
 
 
Har ni några tävlingar ni vet att ni ska åka på 2013?:)
 

Tävlingsmänniska/mål

Jag är en väldigt tävlingsinriktad person, det har jag alltid varit. Jag sätter ofta väldigt hög press på mig själv i både Ridningen och innebandyn (och allt annat) Sätter ofta större press på mig i innebandyn som individuell spelare och förstå mig inte fel som om jag är ett värsta ego men när jag väl är på topp är jag bra och därför blir jag oftast förbannad när det istället går skit för mig.
 
I ridningen sätter jag inte lika hög press på mig själv för att jag inte har hållt på med ridningen speciellt länge utan här vill jag jobba för att bli bättre. Jag brukar ofta sätta upp rimliga mål att förbättra istället för att satsa på ett stort och sedan kanske bli jätte besviken. Som nu när jag ska börja tävla vill jag självklart att det ska gå bra men jag rider en Unghäst och man vet aldrig vad som kan hända. Utan mitt första mål inom tävling kommer att kunna genomföra ett program , sen om det går skit dåligt struntar jag i. Men om vi säger att det kommer gå bra för oss kommer mitt långsiktiga mål för hela säsongen att vara att försöka få 5.0 i fyrgång. För jag vet att det inte är omöjligt att nå men skulle det gå åt helvete så bryr jag mig inte utan kommer då fokusera framåt till nästa år istället. Jag kan inte sätta lika hög press som i ridningen som jag gör i innebandyn för att jag är en nybörjare och handskas med ett ungsto. Och eftersom jag är nybörjare och inte är någon expert på att rida kan det ju gå hur som helst pga av mig , Athena har jättefina gångarter men det gäller att jag kan ta fram dom. Så i år kommer det mest bli att vi ska lära oss och utvecklas tillsammans och poängen kommer inte vara det viktiga utan att vi kan tillsammans hitta ett samspel i ridningen!:) 
 
Gandur är mitt mål att få bort han passtakt och börja tävla honom för jag vet att han har fin galopp, trav och skritt de är bara tölten som fattas och jag vet att han har så grymt fin tölt! När jag tävla honom på ridlägret kände jag inte honom speciellt bra och då fick vi faktiskt bra reslutat , tror jag hade 5 i allt förutom tölten (är lite osäker på skritten därimot)och hans galopp har blivit så grymt mycket bättre och på Gandur kan jag sätta upp högre mål för att han är stabil och har tävlats förut. Så jag hoppas verkligen på att jag kommer klara att få honom tölta rent.
 
Men som jag sa är jag en tävlings människa och min dröm är ju självklart att om några år få tävla SM.. ;)
 
Hur tänker ni ? är ni tävlingsinriktade? Vad är era mål för säsongen?:)
 
 
 

Galopp med Gandur i Snön

Bästa älsklingen


ridtur med bästa

Idag åkte jag till en naprapat för ryggen och jag hade all möjliga låsningar i hela ryggen och sen var högra bäckenet eller höften legat i en konstig vinkel så att det benet blivit kortare och jag har därför överansrtängt det. Jag har ofta undrat varför jag alltid har tyckt att mitt vänstra ben varit längre när jag suttit på hästen och har därför blivit sne , när jag trott att jag suttit snett har jag suttit raktn och tvärtom. Men nu har det blivit korrigerat så sak dit efter SM igen och se hur det är då :) Känns endå skönt att få konstaterat att det var problem med att höften var felvinklad, så på det sättet är det bra :) 
 
Efter följde Ebba med hem och hon är min bässstaaaaste vääääään och hon är inte direkt hästintresserad men tycker att det är jättekul att rida ut så kul att jag får sällskap!:D Så idag tog vi en jättemysig och galen tur i skogen med Gandur och Hugge! De fick pulsa på ordenligt! vi hade iaf grymt kul och galopperade på gärden och bara flumma på! hahaha så himla kul:D då vi ville ride mer tog vi lite galopp på ridbanan och sen körde jag lite solo med Gandur och videon blev helseriös;) den kommer upp senare:) så nu ska vi chilla och äta chips, niiiice
 
 

Bilder

 
finaste <3

Sorry

Inte så bra update idag , efter hästarna drog jag direkt på träning så bilder får ni imorgon. Hann inte med ridturen med mamma, men hon ska rida ut med grannen på Athena och jag och min knäppa bestie Ebba ska ut och rida en sväng på hugge och Gandur ! Myyyyys!

Passtakt

Okej, tänkte ta och ge lite tips till er där ute som har samma problem som mig , och det är ett ganska vanligt problem kan man säga. Jo Gandur är som sagt passtaktig och det är lätt att 5 gångare blir passtaktiga men med Gandur gick det så långt att det nästan inte fanns någon tölt kvar, och grejjen är att han smög in passen i tölten så att man inte riktigt kände av det och då jobbade han ju upp fel muskler och blev väldigt passtaktig. Vad jag nu är kört med honom är trav på rakt och böjt spår för att han ska stärkas , men det jag mest har gjort är mycket galopp eftersom det är lösgörande oxå där på både böjt och rakt spår , helst i kortare tempo och att försöka få med rumpan och bakbenen. Sen Har vi även kört mycket mycket övningar i skritt , mycket på volt och serpentiner , alltså att se till att hästen flyttar bakdelen . Och nu är han jätte duktig på att ta galoppen så ute har vi på lösa tyglar kört galopp och trav :) Detta funkar säkert inte för alla hästar men på Gandur har det funkat bra då det har blivit mycket bättre , I ökat tempo kan han gå rent så själv kommer jag fortsätta såhär men lägga till ökad tölt från galoppen , hoppas att något av det jag skrev komma till nytta!:)

Om ni har något tips om passtakt tar jag väldigt gärna imot det !


Riddag

 
 
Hejsan ! :) blev lite ändringar i planeringen , så nu på morgonen har jag och min kusin tagit en ganska lugn tur ut på glöd och vidja , det blev mycket skritt då det va väldigt halt men sen öka vi där det var mycket snö :) det var jätte mysigt , det är så himla fint väder idag !:D har tagit lite kort som jag lägger upp senare idag :) nu ska jag ta med Àrdis på en liten promenad så att hon få sträcka på sig och då ska tuva följa med på lilla Ferrari :) när mamma kommer hem ska vi ta en tur ut med Gandur i h Athena, så idag är en riktig hästdag så att säga!:) tänkte ta ett inlägg om passtakt lite senare också , så vi hörs snart igen!

Planering för imorgon

Imorgon är det tänkt att Àrdis ska skrittas ut en liten sväng bara för att få röra på sig efter turen idag. Jag ska även Rida Gandur en tur ut , då är det tänkt galopp och trav övergångar , men annars ska vi bara ut i snön och ha roligt! Just nu är det så mycket snö på ridbanan så kan inte rida Athena för tillfället utan mamma rider Athena ut och det är väldigt bra för att få upp konditionen ett snäpp .

Så det är planen för imorgon , sen har jag även lite lust att rida Hugge en sväng , det var så grymt länge sen sist!


Planering för imorgon

 
Imorgon är det tänkt att Àrdis ska skrittas ut en liten sväng bara för att få röra på sig efter turen idag. Jag ska även Rida Gandur en tur ut , då är det tänkt galopp och trav övergångar , men annars ska vi bara ut i snön och ha roligt! Just nu är det så mycket snö på ridbanan så kag kan inte rida Athena för tillfället utan mamma rider henne ut och det är väldigt bra för att få upp hennes kondition. 
 
Så det är planen för imorgon , sen har jag även lite lust att rida Hugge en sväng , det var så grymt länge sen sist!

Min familj

Här på gården bor ju inte bara jag och islänningarna utan såklart min lilla familj.. ;)
 
Här bor ju såklart min mamma Jenny , min pappa Andreas , mina jobbiga lillasystrar Frida och Tuva-lie.
Min lilla dvärgschnauzer Mio , Katterna Izzy som är en Main coon , Zanza som är 50/50 Main coon/norsk skogskatt och bondkatterna Gurkan och Tösen, dvärghamstern Monkey, Gandur , Hugge , Athena , Ardis  och såklart Shettisen Ferrari ! :D
 
det var min lilla muppfamilj som är helt galen allihopa! hahaha bästa<3
 
tuva till vänster frida till höger
Mio
Monkey
Izzy

Zanza
Gurkan
tösen
Ferrari
 
Den enda bra bilden jag har på tösen har försvunnit , så den där uppe är suddig och ful men så får det va:) och bilder på islänningarna har ni ju redan sätt ;)
 
älskar er galningar<3
 

Några gamla på mitt hjärta <3

finaste<3

Underbara häst

Hejsan! Idag drog jag mamma, Alexandra och Agnes iväg på en sväng ut i snön :) Idag sattes Àrdis igång och det var första gången hon red ut i snö och det gick FANTASTISK UNDERBART bra ! Vilan var bra för henne och hon gick på bra och hitta inte på NÅGOT dumt alls! :D först följde hon mest efter dom andra men sen släppte det och hon lyssnade efter mina hjälper:) hon har faktiskt ganska bra kondis men som sigfus sa så behöver hon bli starkare , så efter att ha pulsat i snön var hon jätte trött , lillgumman , men Sigfus har sagt att vi ska rida mycket ut på henne just för att hon ska stärkas , så prinsessan skötte sig perfekt! Bästa tjejen!


Färgväxlare

Athena är ju brun färgväxlare eller konstantskimmel som det också heter. Färgväxlare skimmlar av vid våren och sommaren på kroppen och sedan när de sätter sin vinterpäls återgår de till sin ursprungliga färg i Athenas fall brun :) Det är väldigt få antal islandshästar som är färgväxlare och därför vill man helst att man ska avla på sitt sto om de är färgväxlare då det är 50/50 att de blir ett färgväxlar föl.
 
Och vi kommer i framtiden självklart att avla på Ahena när hon är äldre , men det är typ 7-8 år kvar tills dess .... hehe ;) Måse säga att jag tycker att detta är jättecoolt, att en häst kan skimla av men sen bli mörkare sen skimla av igen osv.. så jag är självklart super glad att vi har en sån fin häst med så cool färg! Häftigt! :D 
och även fast Athena är helt brun nu så om man lyfter på pälsen är hon helt vit under !, vi vet inte hur mycke hon kommer att skimla av då vi fick henne på hösten och de är som vitast på våren/sommaren , de ska bli så spännande
 
 
så här såg hon ut på hösten , lite smått fläckig
 
 
 
och så här ser hon ut på vintern
 
 
så här ser det ut under pälsen 
 
finaste tjejen!
 

Stress

 
 
 
 
 
 
 
Okej , börjar känna mig lite smått stressad just nu. Jag ska rida Athena och Gandur , sen skulle jag även behöva rida vidja om hon ens ska orka tävla i februari och nu ska även Àrdis sättas igång igen. Plus att jag ska snart åka iväg på distriktlags SM med innebandyn !  Alltså ska 4 hästar ridas , plus innebandyn plus familj och vänner. Börjar få lite panik. 
 
Men mamma ska som tur är oxå hjälpa tid att rida Gandur och Athena men hon har inte alltid tid och hon måste vara med och tipsa och hjälpa från marken när jag rider Athena. Men måste iaf försöka få ihop allt och att jag har en cp rygg hjälper inte direkt. 
 
Men bara att bita ihop och kämpa på! :)
 

Athena

 
 
 
 


 
Ja Athena är alltså vårat nyaste tillskott och hon är ett 5 årigt sto med väldigt mycket vilja. Hon är brun färgväxlare och är efter hrafnfaxi från vestra-Geldingaholti
 
 
Att vi köpte henne var en ren slump faktiskt , vi skulle lämna av Àrdis hos Sigfus Sigfusson och sen när vi satt och prata med honom kom vi in på att vi börjat kolla lite på olika hästar och då kom vi in på Athena. Sen sluta det med att mamma provred och en vecka senare stod hon i våran hage. Hon är väldigt social och gosig. Hon har fina gångarter men hon är otroligt het. Hon stressar upp sig men när man väl lugnat ner henne går hon verkligen jättefint. Hon är en häst man måste jobba med hela tiden , en fel rörelse så känner hon av det. Problemet vi har är just att få henne lösgjord , det tar verkligen grymt lång tid och har man lyckas och sen gör fel så kan det vända om igen. Men efer vilan har hon haf så himla mycket energi! vilket inte är så konstigt då hon är rena kraftpaketet med mycket power, så hon behöver nog bara komma igång ordentligt igen så kommer det bli lättare:) hon är jätte härlig att rida när hon väl är avslappnad och när hon är på sitt bra humör är hon helt underbar. Men hon är inte lättriden precis men vi börjar komma varandra mer och mer nära :) för tillfället rider jag Athena på ridbanan och mamma rider henne ut . men mamma har sagt att hon går jätte fint ute oxå :) 
 
 
 
sen att hon inte gillar att bli lastad och ställer sig på bakbenen är en Annan sak .... Men hon har inte blivit lastad så mycket och då vi skulle lasta var det första gången hon ble lastad när det var mörkt , vi försökte allt , gå in direkt , dra in , muta med hö, vinscha .... Det var då hon vägra och blev 3 m hög typ , men efter 3 timmar lyckas vi få in henne genom att lyfta en hov åt gången och mycket morötter;) så lite lastövning lär det bli...;) Sen ska jag börja ta lektioner för Therese Tengelsen som jag hade som ridlärare på ridlägret :) Jag tror att när vi väl lärt känna varandra och börjat rida för instruktörer och att jag blir en bättre ryttare tror jag att vi skulle kunna komma ganska långt! Men man vet aldrig , 2013 kommer bli ett så grymt spännande år för oss!:D
 

Godmorgon!

God morgon alla! Hoppas ni hade en jätte bra jul! :D själv hade jag det super roligt och jag har fått underbara presenter. Men jag tycker trots presenter så är gemenskapen det bästa , så länge man har varandra , sina nära och kära så är julklapparna inte lika viktiga men dom är ju såklart ett plus!

Hade faktiskt inte önskat mig så mycket ridsaker men fick äntligen mina älskade vinterrid vantar från CRW och dom är super bra ! varma och gosiga! Fick även ett presentkort på Hööks och pengar , så kommer nog köpa kavajen och ett par ridbyxor men mamma ska lägga till pengar oxå!:) sen fick jag även massa andra fina saker:D

tack världens bästa föräldrar!

men ska antagligen till marieberg imorgon för mellandagsrea , så får väl se vad jag köper då !

Vi hörs! :)


God Jul!

God jul alla! Hoppas ni får en toppen dag !:D 
 

Snö

 
Jag måste bara säga att trots att det finns väldigt mycket nackdelar med snön tex när det är exremt kallt , mörkt och när det är typ snöstorm men de  finns fördelar med. Jag personligen älskar att rida i snö att få galoppera på ängen och snön bara yr runt eller att tölta på vägarna i full fart. Ooch att våra pållar blir fluffiga och goa är ju såklart underbart mysigt. men det allra bästa är ju såklart att vi kan konditions träna! Vi har ju världens största fördel att få upp flåset på våra små hästar det är ju fantastiskt ju! :D 
 
Så snön är faktiskt inte så dum endå! 
 
vad tycker ni läsare? :)
 


Ardis från Björkliden

Här kommer en Video på när jag rider Ardis , tror de är 2 eller 3 gången jag rider henne och tycker de ser ganska bra ut fast hon är precis nyinriden , ny ryttare och allt:)  lill sötisen! bästa häst!

 


Glaumur

Ja tänke ta och skriva ett inlägg om Glaumur. Men tänkte ta och berätta varför han kallas "hugge" först så slipper jag skriva glaumur .... Min kompis var och hälsade på och jag skulle då visa henne Glaumur och presenterde honom då med sitt namn (hon är ej häst intresserad) och då kollar hon konstigt på mig och säger "heter hästen Hugglimur" ? och jag börja asgarva åt henne och sen dess har han kallas för Hugge (förkortning) och måste säga at det namnet passa honom utmärkt! 
 
Ja vi köpte honom då 2009 tillsammans med Jeanette och hennse dotter och vi delade på honom först men sen ville i emma rida längre så då red endast jag på honom.Han var 18 när vi fick honom men han var pigg som en 11 åring , och grymt stark men han är rena säkerheten själv. Han är inte rädd för något. så han var/är på det sättet väldigt bra. När han kom kunde han i princip bara tölta och om de gick fort springa in i galopp. Men envis som jag är tränade vi i flera veckor på att kunna trava och han har faktiskt ganska fin trav. som jag skrivit tidigare var jag väldig rädd av mig förr men med hugge kände jag mig säker. Han stack med mig ordentligt en gång och då var  jag livrädd. Annars i galoppen gick det väldigt fort och just för att han ärvar så stark orkade jag inte göra något speciellt motstånd. och tyvärr gick han på turridning innan han kom till oss och han är sönderryckt i munnen , han kan vara väldigt fin och mjuk om man jobbar mycke men annars är det som a hålla i sten. men jag fick iaf mycke större självförtroende med honom , red lektioner och hade super kul tillsammans , sen hände branden och de blev paus men fortsatte rida på våren men ju mer jag red så kände jag endå att jag ville gå vidare lite , men jag hade aldrig en tanke på att rida en annan häst, haha helt stört men sen åkte jag på ridlägret och då kom gandur in i bilden och när jag då ville börja tävla hamnade han lite på sidan. Men nu har min lillkusin börjat rida honom och det känns verkligen superkul!
 
De minnen jag har tillsammans med den hästen är sjukt , även fast jag många gånger svurit åt honom är han vägrat följa med i hagen eller när han bara sprungit utan att lyssna på mig vet jag inte hur många gånger jag har sagt att jag älskar honom för att han går så fint och bara finns där för mig. De gånger då jag gråtit och kramat honom och vet att han finns där. Han är och kommer alltid att vara min bästa vän och jag kommer alltid att älska honom.
 
idag rids han som sag av min kusin och man märker att åren tagit sin rätt , han är mycket lugnare och snubbligare men han töltar på superfint som vanligt , går som en klocka. Och min kusin ska tävla honom i tölt , (t8) på ridhuskampen och jag tror de kommer gå jättebra trots att han är 21 bast. det ska bli jätteroligt att se faktiskt! haha lille gubben har nog varit riktigt fin en gång i tiden men man kan inte direkt säga att han är snygg , eksem och allt ;) men kollar man in i hans ögon ser man äkta skönhet! haha vi klippte faktiskt av manen då han bara hade ett par tussar kvar så han ser nu ut som en fjording ;) men något som verkligen är snygg med hugge är hans färg , på vintern är han kolsvart , så himla fin , inte den tråkiga bleksvarta utan riktig svart , syns kanske inte så bar på bilderna men i verkligheten så,  blev en lååång text men han är verkligen speciell så då behövdes det ! 
 
Bästa killen!
 
 
på den sista bilden tycker jag att han faktiskt ser snygg ut! han kan vara riktigt fin när han vill och när han inte vill... ja då kan han se så grymt ful ut hahah! finaste killen <3
 

foder/ lösdrift

Våra hästar går på lösdrift på sommaren och har alltså fri tillgång till gräs dygnet runt. De får även saltstenar och såklart lite äpplen och morötter. De har såklart ett vindskydd där de kan gå in. När det blir rikigt varmt tar vi därimot in dom under dagarna. Athena och Gandur kommer jag antagligen ta in oftare nästa år då Athena ska tävlas och Gandur ska oxå tränas ganska mycket och förhoppningsvis också tävlas senare under året. 
 
Nu på vintern går de också ute dygnet runt och efetrsom vi har ganska många hästar har vi 2 stora rundbalar med och över de har vi 2 nät så att de inte ska äta för fort. De har också såklart saltstenar nu med och de dricker otroligt mycket , vi får fylla på vatten minst 2 gånger per dag men det är bara bra att de dricker mycket. Om det är snöstorm och -20 så brukar vi ta in dom eller ja tidigare år iaf när vi hade ett stall... men snart så kommer vi få sätta upp våra boxar! så lycklig!
 
Alltså får våra hästar inget annat än grovfoder och detta funkar riktigt bra och hästarna är friska och glada och det är det viktigaste!:) sen får vi väl se om Athena kanske kommer få något extra om hon behöver det när hon ska tävlas, men just nu kör vi så här eller vi har alltid kört på att de får gå ute året runt ( med vissa undantag såklart) och det har alltid funkat bra, islänningar är för bra alltså! bästa hästarna!
 
 
 
 
 
 

Tävlingskläder

Har börjat kolla runt på olika tävlingskläder tills nästa år och jag har jätte långa armar , typ bläckfisk armar.... Och har därför super svårt att hitta jackor överhuvudtaget och då kan ni tänka er att hitta en kavaj ..... Har testat några men ALLA har varit för korta , isåfall måste man special beställa från internet och jag är ganska kräsen så jag måste veta att den sitter bra, har provat olika kavajer i olika prisklasser och gissa vad? Jag hittade faktiskt en kavaj så satt bra , var skön ,snygg, och armarna var nästan lagom långa , lite för korta men jag kan nog ta en större storlek och då kommer det antagligen funka . Och gissa vilken det va? Jo en av CRW billigaste kavajer men den var faktiskt grymt snygg i verkligheten och för att vara en lågprisvariant var den väldigt bekväm! dyras är inte alltid bäst ! ;) Så kommer nog kanske köpa den och ett plus i kanten är såklart att knapparna och dekorationerna såg ut som kristaller/diamanter , bling bling <3
Finns massa snygga kavajer och hur läckert det än skulle vara med denna rosa kavaj från Kingsland så kan man inte ha olika tröjor och teman vilket jag kommer att vilja ha och den är ganskaaaaa dyr men såklart skulle inte sitta fel med den i garderoben ! 


Har redan införskaffat mig en tröja , ska även köpa mig ett par ridbyxor också , så hoppas på att få lite pengar i julklapp av släkten!

Vad har ni för kavaj? :) ni får gärna tipsa !


bilder från idag

 
 
 va ute hos mina älsklingar förut och tog lite kort , måste säga att Gandur är lättast att ta kort på , Ardis är hopplös hon följer mig som en skugga , lill gumman är så go! :D
 

Taggad!

 
 
Är så extremt tävlingssugen! 2013 kommer alltså att bli min första tävlingssäsong och jag kan inte beskriva min känsla!  Jag blev så extremt besviken när jag inte kunde tävla i höstas men nu så äntligen! :D 
 
jag är anmäld till en inomhustävling den 16 februari , och den är mest för att jag ska få testa på och se hur det känns. Kolla av Athena form osv . Så den blir en riktigt bra första tävling ! Sen börjar det på "riktigt " med andra tävlingar som kommer. GAAAH SÅ KUL!   
 
Tävlingen är i Avesta och heter Ridhuskampen och jag är anmäld i tölt Young rider med Jeanettes häst vidja och 
fyrgång Young rider med Athena 
 
Fyrgången rids som en V5speakers kommando och i tölten är det valfritt tempo.

 

(Fyrgång) Följande moment skall visas: valfritt tempo tölt, arbets- till mellantempo trav, mellanskritt, samt arbets till mellantempo galopp.

detta känns väldigt bra då allt passa ganska bra in på hur Athena är eller jag hon skulle väl helst ha ökat i alla ... Haha men tror verkligen det kommer bli asbra! 

 

ps. Har faktiskt tävlat en gång , men det var mest av en skojtävling på ridlägret men vi fick bedömning och allt så har ju fått en försmak iaf!

 

ska ni på någon inomhustävling innan tävlingsäsongen börjar? :)

 

 

Ryggskada

Jag har en ryggskada som påverkar i princip allt jag gör och osv när jag skulle slå in ett paket hugg det till och , det är antagligen ryggskott, några små muskler mellan några kotor har jag antagligen sträckt så kan för tillfället inte röra mig . Har fått värktablett och voltaten T salva så har med hjälp iaf kunnat gått på toa. , jag som hade tänkt rida hela jullovet! Lär jag inte kunna göra nu... Oh DÖÖÖÖÖ RYGGJÄVEL . Tänkte visa er ett inlägg som jag skrev på min förra blogg.

Jo jag har sen 2011 haft en rygg skada , massa låsningar i ryggen och överansträngd muskel mm som tillslut blev så illa att jag inte kunde sova , sitta , gå eller någonting utan att ha ont konstant , jag har varit i kontakt med sjukgymnaster , naprapater, sjuksyster mfl och det blev bra ett tag när en naprapat knäckte rätt mig , men sen spelade jag innebandy igen och vips så kom det långsamt tillbaka , och det går långsamt ju mer jag tränar att jag får mer ont , och nu har jag kommit till den punkten igen att jag inte kan sova , gå , åka bil , springa , jag kan till och med inte gå på toa utan att få ont och för att inte tala om lektionerna i skolan på stenhårda stolar , jg kan inte sitta i ett visst läge mer en någon minut innan jag måste byta position, jag har tyvärr ärvt min pappas dåliga rygg då han har samma problem , enda skillnaden är att han fick det senare i livet medans jag bara är 15 och vi vet inte vad det är för fel , vi ska nog kolla upp igen men jag har inte för stora förhoppningar , att inte kunna idrotta , göra det jag älskar mest av allt , spela innebandy och rida är rena plågan , att rida har endå gått ganska bra , kan få ont i galoppen om jag studsar upp för mycket, och pga av ryggskadan är det varflr jag har dåliga sits för jag orkar inte sita rak i ryggen för länge , och jag brukar försöka ignorera smärtan och köra endå men det finns en gräns. I torsdags när vi skulle lasta Athena vägra hon gå in i transporten , vi försökte allt verkligen , men hon vägra , stegra sig hoppa iväg osv , och när hon skulle backa en gång var jag tvungen att backa undan för att inte vara ivägen och då snubblar jag baklänges och tar imot mig med armbågen och sen ryggen , så nu mår den inte bra om jag säger så , vi fick efter 3 timmar iaf in henne , men hon har aldrig blivit lastad i mörker så kan ha varit det men nu ska vi öva .
Sen dagen efter snubblar jag över dörrtröskeln och får mer ont

Jag har lärt mig att leva med smärtan men jag blir så uppgiven och jag är så trött att inte får Veta va det är och vad jag kan göra för att det ska bli bra , vet hur min pappa har det och om jag ska ha så här ont tills jag blir gammal , vet jag inte vad , och jag kan verkligen inte sluta trä na eller Rida , så är det bara därför har jag inte orkat blogga för jag orkar bara inte med allt just nu att allt ska hända på en gång , men jag tänker inte ge upp för det är imot min natur ,

Gandur

Eftersom jag nyss startat upp bloggen och för att det ska bli enklare flr både mig och er kommer jag att skriva en beskrivning om mina små hästar , hur de är gångarts mässigt , personligheter och så vidare :) har redan skrivit om Àrdis men tänkte ta Gandur den här gången!:)
 
Hrafn Gandur från Singö är hans fullständiga namn men jag har en del smeknamn på Lill prinsen ;) Gandur och Gandurpojken används mest hehehehe ..
 
vi köpte honom 2010 ( inte helt säker , som vanligt då...) och han är en häst som man måste lägga ner mycket tid och kärlek på för  kunna förstå hur underbar han är.
jag tyckte han var skit tråkig och opersonlig , ingen karaktär osv. hahaha stackars liten helt utdömd. Men som sagt när man lär känna honom är han hur underbar som helst. Han gillar inte att gosa utan vill helst äta och gå undan men sen blir han ofta svartsjuk när han inte får all uppmärksamhet ... Haha sötisen! Men fick då motvilligt i början ta med honom på ridlägret och det var bland det bästa som hänt mig faktiskt.  Det var där jag körde känna min finaste prins.  Men kommer ta ett inlägg om ridlägret sen så ni får alla smaskiga detaljer ;) 
 
Gandur har jätte fin tölt , ni skulle sätt när vi fick hit han , men mamma red honom mest i skogen och racea typ och sen efter branden fick de ju stå en hel sommar och sen efter det är han väldigt framtung vilket resulterar PASSTAKT , HATAR PASSTAKT, men så envis som jag är har vi kört mycket galopp (lösgörande) och trav , och mycket volter , serpentiner mm men även gått på lösa tyglar ute. Och det har gett resultat!! Han är  inte lika tung längre och jag får till ren tölt i ökat tempo! Haha så stolt ! Så vi ska fortsätta jobba på! Vi vet att du har den!Tanken var faktiskt att vi skulle tävla redan i höstast men just då var han extremt passtaktig så det gick inte . Men han är tävlad förut av sin gamla ägare så nog kan han alltid ! Hans trav är ganska fin så länge man inte går in på en volt..men något som han har en super bra höger galopp! , förut sprang han in i galoppen men nu tar vi galoppen från skritt , vilken är grymt skönt ! Eller ja 8/10 blir det galopp och de andra 2 pass, hehe, vänster galoppen därimot... Väldigt springig och 4 taktig, kan bli korsgalopp , grisepass, pass och lite allt möjligt i vänster varv men det blir bättre :) han gillar inte att gosa men är lydig och väldigt smart! Han kan tex hälsa med benet! *stolt* blev Dock trött efter ett tag då han tigggde så har inte kört på ett tag, men endå, ganska coolt , sist men inte minst är vattenslangen jätte farlig men bada går bra, det är kul att hoppa oxå. 


Egenskaper

 
Tänkte ta och skriva några bra och dåliga egenskaper med mig som ryttare , 
 
Bra egenskaper:
*Jag är väldigt lätt i handen
* jag har bra tålamod 
* haha låter kanske konstigt men är bra på att få hästar i galopp, alltså göra en bra och tydlig galoppskänkel.
* jag är målmedveten , har jag väl satt upp ett mål kommer jag fortsätta tills jag nått det.
 
 
 
Dåliga egenskaper:
 
 
har
* Dålig sits, har grymt dålig sits och det är något jag verkligen behöver och försöker förbättra, sitter dock ganska bra på Àrdis.
*oerfaren , jag har inte ridit så länge och har därför vääääldigt mycket att lära i det mesta. teorikurser nästa....
*osäker ,  Just för att jag är oerfaren kan jag ibland bli osäker om jag gör rätt eller fel o jag vill verkligen lära mig mer om gångarter och allting så jag kan bli så bra som möjligt!:)
* jag är ganska bestämd av mig men kan bli lite mesig med att faktiskt kunna säga åt hästarna på skarpen om dom dummar sig. Det gäller att vara bestämd men snäll !:)
 
 
det var lite jag kunde komma på nu , hehe
 
vad har ni för bra/dåliga egenskaper ?:)
 

Gosmos

 
Igår var jag och fyllde på vatten och bara gosade lite och Ardis blev ville oxå gosa men orkade inte hå runt brorsan sin , så då gjorde hon såhär....HAHAHA så SÖÖÖÖT, gos med brorsan sej!

Stockholm

Sorry för uppdateringen, skulle lägga upp ett inlägg förut men blogg.se appen ville inte samarbeta med mig... Men tänkte lägga upp inlägget imorgon istället.

Familjen och jag åkte idag upp till Stockholm för familjär mys och shopping , har lyckats köpa en julklapp idag , men imorgon kommer det bli full rulle! Blir som sagt ingen ridning idag eller imorgon , men på lördag och söndag då så! Och min lilla snuttis ska sättas igång i helgen! SPÄNNANDE , vi ska nog rida ut för första gången... Haha det kommer bli intressant !

Sov gott!

Lite om Àrdis

Àrdis är som sagt våran egna uppfödning :) hon är ett väldigt litet fuxsto med bläs. Pappan är Omi från Stav :)Hon är riktigt social och gillar att gosa och vill alltid följa med ut ut hagen ,Haha sötan !


Hon lyssnar väldigt bra när man longerar henne. Och är till 95 % alltid lugn ;)

De gångarter vi sätt och ridit har hon riktigt fin trav och bra övertramp. Hon har väldigt bakbens aktion och höga benlyft. I tölten , vill hon verkligen men hon har inte riktigt koll på bakbenen och så behöver hon musklas mer , men den tölt vi fått fram är underbar. Har inte kört så mycket galopp men den är oxå bra , men som sagt hon behöver bygga muskler.

Första gången jag red henne fick vi kontakt. Det var som att vi hörde ihop , jag har som tidigare nämnt att jag aldrig känt en sådant band med en häst på första ridturen. Allt kändes bara rätt. Och ju mer jag ridit henne ju starkare blir bandet mellan oss. Det är en obeskrivlig känsla. Det kanske är för att jag har känt henne sen hon bara för en liten plutt. Jag vet inte riktigt men jag tror att vi tillsammans skulle bli ett väldigt bra team och känslan att sitta på sin egna uppfödda häst och känna ett så starkt band är OTROLIGT

 

Hon ser riktigt lovande ut och jag tror hon kommer bli en riktigt bra ridhäst. Hon har inte Lika mycket power som Athena men framåtbjudning har hon allt! Tror nog att när hon blir äldre kommer testa oss hitta på lite knas men hon är grymt snäll!  Hon älskar att gosa och följer efter en som en skugga och ger sig aldrig , hahah lilla bästa älsklingen! Och för att vara så ung är hon så himla duktig och mogen helt sjukt!


Så jag tror verkligen att min lilla prinsessa kommer att bli en riktig liten pärla!


Att planera/prioritera

Jag har fullt upp med olika saker hela tiden och måste för att få lite koll på läget planera och prioritera min vardag.

Jag tränar innebandy 3 gånger+ 1-3 matcher på helgen och så här jag 1-3 hästar som ska motioneras 2-4 gånger i veckan. Plus att jag har mina vänner/familj och skolan att tänka på. Så jag försöker lägga upp ett schema för veckan , men den brukar väl inte hålla till 100% men det funkar endå ganska bra. Har ju mamma som hjälper mig med ridningen som tur är :)

Måste ni planera eran vardag? :)


Bilder på mina fina

Tänkte visa er ett par bilder på mina fina älsklingar :)
 
 
 


 

Fakta om mig del 2

Ja nu till fortsättningen. Vi har alltså ett litet fuxsto på 3 1/2 år , Àrdis från Björkliden. Och vi skickade iväg henne på inridning hos sigfus sigfusson i 2 månader. Och när vi skulle åka upp och lämna henne hittade vi Athena , en brun färgväxlare på 5 år. Både jag och mamma full direkt för henne. Så vips stod hon i våran hage. I början red bara mamma henne för att hon är väldigt känslig.

Vi hämtade Àrdis som var klar hos sigfus och vi skulle fortsätta Rida henne ett par veckor till innan vila. Nu hade vi plötsligt 3 hästar att Rida och mamma sa att jag skulle få rida Àrdis. Jag var hur nervös och spänd som helst. Jag hade aldrig ridit en unghäst förut och jag har inte ridit speciellt länge. Första gången gick det sådär just för att jag var så spänd , ganska logiskt. Men sen när jag slappnade av gick det hur bra som helst. Jag har aldrig fått en sådan kontakt med någon häst förut, och der var första gången jag red henne. Vi hörde ihop helt enkelt. Jag har jätte dålig sits men på Àrdis satt jag som en smäck och jag vart tvungen tt hitta balansen själv för att hon skulle kunna få balans. Mamma skada sen handen och då fick jag börja rida Athena. Och visst hon var inte lika känslig som Àrdis men vilket kraftpaket! Oh herregud , det är inte bara att sätta sig och köra direkt , men vi funka riktig bra ihop och nu är jag anmäld till en uppstartnings tävling i februari med henne och jag ser verkligen framåt att få tävla henne nästa år !:)

sammanfattning: från en rädd och osäker ridtjej har jag tillsammans med mina hästar och familj utvecklas grymt mycket , finns såklart väääääldigt mycket kvar att lära men jag vet att det inte är omöjligt. Så till er osäkra hästtjejer/killar : allt är möjligt bara man vill och vågar och med hjälp av sina vänner/familj , djur går det , men det är i slutändan DU som kommer hitta dig själv , i med och mot gångar.

Oh herregud vilken inledning , haha ingen kommer orka läsa men så kan det va ! Hehe :D

See you later!


Fakta om mig , del 1

Okej tänkte ta och berätta lite om mig. Jag heter som sagt Fanny Nordh och är 15 år. Jag bor i den lilla hålan Ekeby som ligger utanför Kumla och Örebro.

Jag har haft islandshästar sen jag föddes men har aldrig egentligen haft något stort intresse för att rida. Red lite då och då och på ridskola när jag var liten.Sen vaknade min inre hästmänniska till liv och vi skaffade Glaumur "hugge" hösten 2009 tror jag. Han var väldigt bra för mig då jag var ganska rädd och osäker och han var säkerheten själv. Han var däremot väldigt stark och oftast i galopp var det väldigt svårt att få stopp på han så då kunde jag bli rädd. Men han lärde mig väldigt mycket och jag var väldigt envis med att jag inte skulle rida någon annan häst. Jag red väl typ 1-2 gånger i veckan.

Sen den 12 juni 2011 förändrades mitt liv totalt. För då brann hela vår gård upp inklusive huset och jag hade en riktigt svår tid men trots detta hemska var det bra för mig , jag blev tuffare i min personlighet , gav inte upp, brydde mig inte om små saker mm. Tänker berätta mer detaljerat i ett Annat inlägg senare. Men iaf så blev det en lång paus från ridningen.

Men jag kom igång på våren igen och trots att jag blivit mer självsäker som person var jag fortfarande lite osäker och rädd men inte alls som förut.
Då red jag 2-3 gånger i veckan. På sommaren 2012 skulle jag åka på Forsens ridläger med hugge men pga av att hans eksem blev mycket värre gick det inte. Det är där Gandur kommer in i bilden.

Jag ville först inte rida honom. Tyckte han verka skittråkig men jag ville åka på ridläger så jag red honom 2 gånger innan ridlägret. Jag kände honom inte för 5 öre.

Men ridlägret och Gandur förändrade min ridning totalt. Jag började lära känna honom och vi kom varandra väldigt nära. Sen skulle vi rida ut i en stor grupp och bada och han var som en kruttunna , han var helt uppe i det blå och sen när vi började galoppera så gick det väldigt fort men det var ingen fara sen kom 2 hopp efter varandra och jag tappa båda stigbyglarna då jag innan hade längt dom och han drar iväg och jag lyckades sitta kvar. Men jag var jätteskakis och rädd. Så fick byta häst med min lärare. Och efter allt detta så är jag så glad att det hände för nu hade jag fått sätt och uppleva att det finns mindre roliga sidor hos alla hästar.

Och sen dagen efter hade vi stafett och vi skulle galoppera hur fort vi kunde. Jag som är rädd när det går fort ÄLSKADE det. Tävlingsmänniska som jag är körde jag på som bara den , lösa tyglar och full fart. Men jag kände endå att jag hade kontroll. Det var där jag slutade vara rädd. Om en häst drar iväg med mig är jag inte rädd längre utan det är bara att hålla sig kvar i sadeln och jag älskar att ta ett race på en raksträcka ...;) galoppera både snabbt och långsamt speciellt är underbart.

Sen red jag 3 gånger i veckan hemma på Gandur. Nu visste jag och kände att jag kunde klara de "utbildade och lite äldre hästarna" men unghästar hade jag ingen erfarenhet alls av. Det är är Àrdis och Athena kommer in men tar det i del 2 som kommer upp sen :)


Klar med designen

Känner att jag är ganska nöjd med min design nu:) vet inte varför texten på Gandur och hugge blev i fetstil och jag har försökt att ta bort det men det får jag försöka fixa sen :) men tänkte börja med att sen skriva ett inlägg om mig och hur med fakta om mig och hur/när jag börja rida och hur min ridning ser ut idag :)
Hörs senare!


Design

Hejsan! Håller på att fixa designen till bloggen just nu men blir nog klar idag eller imorgon och då tänkte jag sätta igång med skrivandet!:)


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0