Liten blogg paus

Eftersom jag varit sjuk och nu ska åka till Sälen så känner jag att ta en liten bloggpaus från och med nu till nästa nästa måndag för kommer Rida imorgon och på lördag men sen kommer jag packa och grejja så . Men sen kommer jag tillbaka med förhoppningsvis nya ider och nytt sug att blogga! Så vi ses nästa måndag!:)

spänning

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om min nervositet. Jag blir inte speciellt nervös inför andra människor. Detta kommer bli Athenas första tävling och det kommer vara fullt med folk,musik , kameror annat ljud och stoj och massvis med andra hästar plus att tävlingen är i ett ridhus. Athena har aldrig varit i ett ridhus förut. Jag vet hur spänd och het hon kan vara så det jag är nervös inför är om hon skulle få något dampryck och kuta iväg , bocka ,slänga sig ,stegra sig osv. Hon är kapabel till det. Sen hoppas jag och tror inte att det blir så men jag har som sagt ingen aning. vem vet hon kanske är rena ängeln? 
 
 
Jag har aldrig tävlat förut och jag är inget aning om hur hon kommer reagera. Så målet med tävlingen kommer att vara att vi tar oss igenom grenarna. Om hon skulle gå i grisepass, ta helt fel gångart i fyrgången osv kommer jag fortfarnde vara nöjd. Kanske låter konstigt men jag har inga krav alls på henne. Det jag vill lyckas med är att hon inte får spel och tar sig egenom några varv i ridhuset. Klarar vi det då kommer jag att kunna fortsätta tävla. Om inte så kanske vi måste vänta ett tag tills hon är redo. 
 
Sen ska vi försöka komma iväg till ett ridhus innan tävlingen men då måste vi ju först få in henne i transporten...;) men vi har fokus på last träning , igår körde vi och kom väl halvägs och mamma håller på just nu med henne sen ska vi även köra imorgon. Men nu är det inte lång kvar alltså! taggad till tusen!
 
 
 

Sjuk

Måste börja med att säga förlåt för den dåliga updateringen. Är sjuk , förkyld ,näsan rinner,halsen bränner ,huvudet dunkar och kroppen är bara seg. Plus så är ryggen rena helvetet, weeeeiiii. Känns inget vidare att vara sjuk när det är super fint väder och har 3 hästar att rida och speciellt en som måste hållas i hårdtrim nu. Och eftersom vi åker till sälen nästa vecka kommer hon stå också då...... SUCK. Men även om man är sjuk så pallrade jag mig ut en sväng till hästarna för att gosa lite och få lite frisk luft. Mina gostjejer tävlar lite om uppmärksamheten för tillfället.. haha sötisarna. Båda är som klängrankor. Blev bara på den lilla stunden med mina bästa på mycket bättre humör! 
 
Tog såklart lite bilder också när jag endå var ute i det vackra vintervädret!
 
 

Fullt upp

Båda hästarna fick vila idag. Vi försökte lasta Athena , gick sådär fick in henne halvvägs men tar om det i ett annat inlägg senare. Tänkte rida Athena imorgon och kanske Ardis , måste plugga också så vi får se helt enkelt hur det blir! Men eftersom Athena stod idag kommer hon vara ganska het imorgon , lika bra att förbereda sig.... 
 
Ardis kommer väl jag rida när jag har tid , önskar jag kunde rida henne mer än vad jag gör just nu. Men nu måste jag lägga mest fokus på Athena.
 
 
 

Galopp

Jag rider nästan enbart 5-gångare och något som är ganska vanligt är att 5-gångarna har en liten tendens att få den här lite mera "springgaloppen". Och när det blir (talar utifrån egen erfarenhet , alla hästar är såklart olika ) så att det blir lite för "springit" är det lätt att de sen inte orkar och lägger över i pass. Tex Athena i speciellt vänster varv har hon svårare för galoppen. Den är mer fyrtaktig och springig och om hon kör för länge på fyrkantsspåret lägger hon över i pass. Samma sak gäller Gandur i vänster varv. Tänkte ge er lite tips som jag brukar använda mig av. På Gandur som förut hade svårt att ta en galoppfattning brukade jag i hörnen göra en halvhalt sen gav jag honom lite längre tygel , gjorde en tydlig galoppfattning, sa galopp tydligt och sen lättade jag lite ur sadeln tills han tog galoppen och kändes stabil(Allt ska göras samtidigt) På de som inte lyssnar då kan du ta med spöt och peta lite lätt på rumpan medans du gör allt som står ovan. Detta funkade jättebra på Gandur och nu tar han galoppen direkt från skritt bara jag gör en vanlig galoppfattning. Sen på hästar som Athena (och Gandur nu) som tar galoppen direkt utan att krångla men som har svårare att hålla kvar den är mitt tips att gå in på en stor volt ett par varv tills man känner att hästen är stabil och sedan gå ut på spåret igen. Det är viktigt att driva men endå hålla igen och se till att hästen använder bakbenen. Men sedan brukar jag medan jag rider på volt eller på spåret med mellan mellanrum göra en ny fattning så att hästen förstår att "juste vi ska galoppera" Och se såklart till att vara följsam i rörelserna , överdriv inte utan bara följ med. Detta funkar i allfall på mina hästar så hoppas ni får lite användning av något tips !:)

tölt

Något som jag stör mig väldigt mycket på är hur andra hästmänniskor och andra folk som inte ens håller på med hästar tror att tölta är enkelt. Jag tror nog de flesta islandsmänniskor kan hålla med mig om att få ens häst att tölta rent är svårt. Kanske inte svårt men man få jobba en hel del för att få fram den klockrena tölten
 
Att få en islandshäst att tölta med bra bärighet, få med bakbenen ordentligt, bra form , ren takt osv är något som få personer klarar av perfekt. Nu kanske det låter som om det är et omöjligt uppdrag och det menar jag verkligen inte utan mer för att få en bra tölt måste man också jobba. Det är inte bara att sitta och "åka". Sen finns det ju såklart vissa som bara kör på som ånglok , de "naturtöltarna" som har en del års erfarenhet.
 
Som många tror och säger "det är bara att sitta och luta sig bakåt så töltar den" Haha om det nu var så enkelt.
 
Sen kan man ju förstå till viss del om man själv inte rider islandshäst att man inte kan veta exakt hur man ska göra  i tölten men sluta då sitta och "håna" och döma ut oss när ni egentligen inte har en aning om hur man gör. Sluta säg att de är rena barnleken för det är det inte. Prova på själv och se om det är så "enkelt" som ni säger att det är.
 
Så innan ni säger att tölta eller i allmänhet att rida islandshäst är enkelt , testa själv och se, sen
 kan ni öppna käften.
 
Förlåt men blir faktisk förbannad men nu när jag fått skriva av mig känns det mycket bättre. Ha en fortsatt trevlig kväll!:)
 
 
 
 
 
 

Strålande Thenis!

Red Athena en sväng och behöver inte säga så mycket. Hon skötte sig galant, övergången från tölt till trav blir bara bättre och bättre. Finaste pluttan! 
 
 
 
 
 
 

Longering Ardis

Hhaha ibland kan man undra om det är jag eller hon som förflyttar sig mest.. ;) 
 
blev inte världesn bästa kvalitet då iphonen hamna i ofokus och så men den duger bra !;)
 
Älskar dig så mycket!

Athenas nya träns

Tycker hon är så grymt snygg i sitt nya träns och det passar henne jättebra. Bettet som jag har nu är kanske inte helt perfekt till nosgrimman men de är ingenting som jag märkt stör henne och våran ridning och ska som sagt varva med bombersbettet. Bilden är tagen med iphone så kvaliten är inte den bästa men i verkligehetn är det 100 gånger snyggare senvar hon inte så enkel att få en bra bild på heller...;) Men iallafall stort plus på detta grymma och snygga träns!
 
 
 

några bilder

 
 
 
 

Jag älskar dig hjärtat


Grymt bra

Fick även idag hjälp av min kära granne Alexandra. Både Ardis och Athena gick jättefint idag , de var så himla fina och mjuka i munnen.
 
Ardis skötte sig jättebra idag. Väligt lugn och fin med fortfarnde mycket framåtbjudnig. Det är verkligen helt sjukt hur mjuk hon är i munnen. Det är svråt att förklara men det är verkligen som att hålla i luft fast man har tygelkontakt. Jag ska verkligen se till att hålla kvar det! För det är så sjukt skönt att kunna styra hästen nästan enbart med sätet. En grym känsla. Hon trava och skritta med väldigt bra övertramp. Blev ingen tölt idag men blev lite galopp istället. Tölten kommer jag mest låta henna ta när hon känner att hon vill och är mogen för det. Tänker inte pressa fram någon bara för att. Då kommer hon bara uppfatta det som något otäckt. Vi körde stora serpentiner för att hon ska öva på att få bättre balans och stärka sig och på slutet gick det superbra. 
 
Hon var så duktig idag lillpinglan!
 
 
 
Athena var mycket lugnare och slappnade av  mycket fortare idag. Så vi körde på övningen som jag skrivit om innan och tillsist var hon helt lösgjord. Traven gick väldigt bra idag ,lite fort stundtals men endå med bra takt. Vi kunde även idag först köra tölt och sen några steg skritt och sen trav direkt efter. Superbra, så mycket hade jag inte hoppats på men när hon väl är helt lösgjord så går hon verkligen så grymt fint. Galoppen tycker jag också börjar bli mycket bättre. Nu är vi på gång! 
Athena är en häst som inte behöver vila mycket. Hennes vila för henne är att bli longerad för om hon står en dag eller 2 är hon som en kanon och är som ett litet monster. Så kommer köra ganska hårt med henne och sedan ge henne lite småvilor då och då så att hennes muskler få slappna av låta henne och ta det lugnt.
 
Men så idag skötte sig både helt underbart galant!
 
 
 
 
 
 
 

Perfekt ridväder

Idag är det som man brukar säga PERFEKT ridväder. Solen skiner , -3 grader och typ ingen blåst. Så idakommeeeeeer jag rida Àrdis och Athena och min kusin ska om hon hinner filma och fota lite! Så vi hörs senare! 
 

bilder från igår


En bra lösgörande övning

Idag hjälpte min granne mig och Athena med en jättebra övning som kan göras i alla gångarterna. Men eftersom Athena har problem med att bli lugn i skritten så körde vi övnigen i skritt. Den funkade verkligen asbra på Athena och den är till de hästar som heta och stressade. Så Athena var en var som en "försökskanin" för se om den funkade vilken den gjorde. Så rekomenderar den till er som har heta hästar att göra den för den funkar. Athena blev tillslut helt genom cool och gjorde allt som jag bad om. Börja först innan övningen att bara gå på en volt tills hästen lugnat sig lite grann och sen börja med övningen.
 
 
Först gör du en stor volt till ungefär halva ridbanan. Sen går du ut på fyrkanspåret och när du kommer upp till halva ridbanan gör du en mindre volt och går sedan ut på spåret igen. I hörnet svänger du sedan in på den stora volten igen och gör sedan samma sak i det andra varvet. Den stora volten ska ligga lite innanför spåret.
 
En väldigt simpel och enkel övning men så grymt bra! Det tar såklart ett litet tag för hästen att börja slappna av men sen blir den avslappnad. Dett gäller såklart för Athena vet inte om den funkar på alla men Kan lova er att hon kan va ett monster och skiter i allt när hon är uppstressad. Så ge den ett försök! sen när man känner att man kan göra det i trav eller tölt så kör på det!:)
 
 
ursäkta hur fult jag ritar men hoppas ni förstår !:)
 

back on track

Vi har köpt 2 stycken back on track nättäcken. De ska få muskler att slappna av och för att få dom att återhämta sig. 
 
Provade ett på Athena idag och det passade henne jättebra. Ska nu i fortsättningen börja använda det efter varje pass när hon står inne medan man håller på och fixar iordning allt. Det verkar väldigt bra måste jag säga plus att det är väldigt smidigt att man kan ha ett täcke över också så vi hoppas att det är bra!
 
Ni kan  läsa mer om täcket hääär.
 
Har någon av er använt detta täcke? är det bra ?:)
 
 

iphone bilder

 
 

Hälsning från Àrdis och mig

 


några söta

haha ignorera hur grymt ful jag är.....
 
 

Bling is the thing

Bling är typ det snyggaste som finns. Hela outfiten bli så himla mycket snyggare ! Har väldigt mycket bling hemma hos mig hehe... 
 
Något som jag älskar mest av mina rid kläder/skor är min RIDSTÖVLAR. Svart läder med bling stenar på sidorna! Oh så snygga dom är! Inte nog med det så är dom underbart sköna!
de är från hööks så tror att det bara är CRW men de är stört bra! 
 
 
STORT PLUS PÅ MINA ÄLSKLINGAR
 
 

Gamla bilder på Athena

Här kommer några bilder på Athena när Sigfus rider henne. Bilderna är tagna från deras hemsida (tolt.nu)
Ser ni hur Grå hon är på bilderna?!, gud så jag längtar tills våren nu! 
 
Hääääääär är en video på henne i alla gångarter , ganska dålig sikt i början men blir bättre på slutet!
 
 
 
 
 
 

Athena vs Ardis

Trots att Àrdis och Athena båda väldigt känsliga i ridningen så är de så grymt olika. 
 
För det första så har de totalt annorlunda kroppsbyggnader. Àrdis är verkligen super liten och Athena är den största hästen i hagen. Och Àrdis är verkligen genom snäll och liten och söt medans Athena har stor auktoritet och har verkligen utstrålning. Hon är såklart också snäll men man ser på henne att hon kan om hon inte tycker om något bestämma sig att kämpa tills hon slipper och hon är en häst som då kan ställa sig på bakbenen. Man har mer respekt för Athena. Och hon kan vara väldigt envis men hon är endå den som gosar mest. 
 
Både Àrdis och Athena har bra framåtbjudning men Athena har mer kraft och ligger på mer. Àrdis är mycket lättare att få avslappnad. Sen är båda väldigt sociala hästar.
 
Logiskt sätt borde det vara Àrdis som är den "svåraste" hästen, missförstå mig inte nu. Alltså just för att hon är så pass ung och nyinriden borde hon vara lite svårare att kontrollera. Hon är ju såklart lite mer oförutsättbar än Athena men grejjen är att om Àrdis skulle få något ryck skulle jag fortfarande ha något att säga till om och kunna stoppa henne. Skulle Athena därimot få något ryck då har man inte mycket att säga till om och hon skulle inte vara rädd för att stegra eller slänga sig. Vill hon ha av en ur sadeln så kan hon det. Nu tror jag förhoppningsvis att det aldrig kommer hända. Så på det sättet är Àrdis en" lättare " häst. Hon har inte samma beslutsamhet som Athena utan ger med sig till sist. (Athena ger såklart tillsist upp men det tog tex 3 timmar sist vi skulle lasta henne...)
 
Sen får man inte glömma att Athena är en häst för tävling och dom har mycket power. Och när Athena går bra så går hon riktigt riktigt fint.
 
 
Och nu kanske det låter som att Àrdis är värsta mesen men så är det verkligen inte. Hon har mycket vilja hon med men inte som Athena utan Àrdis är mer kontrollbar. Sen har Athena utvecklat mig otroligt mycket , utan henne hade Àrdis varit den "svåra" hästen.Är så himla glad att jag har fått möjligheten att rida en sån otroligt speciell häst. Sen vet man ju såklart inte hur ardis kommer bli i framtiden men om hon gortsätter så här kan jag skatta mig lycklig.
 
Sen är båda jätte mjuka i munnen men Àrdis vinner över Athena där faktiskt. Hon är så magiskt mjukt så det är helt sjukt. 
 
Kort sagt kan man säga att Àrdis och Athena är väldigt lika med totalt olika. Men båda är speciella och helt underbara! 
 
Älskar mina fina tjejer så mycket ! 
 
 

Planering

 
 
Planering för resten av veckan:
 
Torsdag: Longera Àrdis 
Fredag: Longera Athena 
Lördag: ev. rida Àrdis och Athena 
Söndag: Rida Àrdis och Athena
 
På lördag får jag se hur jag gör. Ska bort på kvällen och mysa med mina tjejer. Vet inte när jag har skjuts till Kumla men kommer antagligen hinna rida båda eller en av dem. 
 
Så det är väl planen för nu, sen kan ju det ändrats om vädret inte är på min sida eller om något annat skulle hända men så här får planeringen vara för tillfället:)
 

Bästa Athena

Måste först säga att mina teorier stämde och att Tenis är tillbaka! 
 
longerade henne i måndags och märkte när jag red henne på tisdagen att hon gick mycket bättre och idag gick set 100 gånger bättre! Det var så här hon kändes innan vilan. Mycket mera lugn ( lugn flr att vara Athena vill säga) inte lika på och hur fin som helst i munnen. 
 
För det första kunde jag SKRITTA på fyrkantsspåret vilket i princip inte gått innan. Hon sökte sig neråt nästan direkt i skritten och då körde vi ju såklart trav direkt vilket också i princip varit omöjligt. Hon gick jätte fint och tog ut steget och var supermjuk i munnen.
 
tölten är som alltid u början lite passtaktig men så fort hon har körtlar  2 varv går hon hur fint som helst , lyfter ordentligt på benen söker sig neråt så hon får en jättefin hållning så kunde börja jobbà henne lite i formen.  Athena är en häst som väljer att gå med huvudet ganska högt upp när hon töltar men nu gick hon jättefint med huvudet med !
 
 
 
Skritten och galoppen gick också bra, men tror nog våran pärla kommer bli en liten passhäst när det väl är dags. Så idag var en så otroligt bra dag och har aldrig haft en sån här känsla me henne. UNDERBART! Bästa bästa häst!
 
sen körde jag en flumridning på Gandur också och Gud så kul det va att bara få galoppera med lösa tyglar och köra på och veta att man har stenkoll på läget och bara få chilla, det behövs ibland ! 
 
 
Så Athena behöver hållas igång ordentligt även om det bara handlar om 15 min longering. Så nu gäller det att hålla igång pluttan.
 
Så himla lycklig just nu! 

nervös inför tävling

Nu börjar ju faktiskt tävlingen närma sig och en så länge är jag inte så nervös. Tycker mest att det ska bli så sjukt damp roligt men känner såklart lite pirr i magen.
 
Det känns skönt att jag ska tävla Athena i tölten först för jag vet att även om hon är som ett ånglok går hon bra i tölten. Det värsta som kan hända i tölten är att hon blir passtaktig eller blir rädd och skenar i väg eller nått. Är därimot nervös inför fyrgången. För där ingår det skritt,trav och galopp. Är hon forfarande stressad och het då kommer jag inte kunna visa någon skritt eller trav, och så måste vi se till att ta rätt galopp och lyckas hålla den utan att hon väljer att gå över i pass.
 
Jag har ju tävlat Gandur en gång på skoj men då var det inför typ 20 pers och då var det Gandur inte Athena. 2 helt olika hästar.
 
Men jag är inte alls nervös inför allt folk för jag är en väldigt uttåtriktad person som gör det mest galna saker och jag har uppträtt inför flera hundra pers och spelat innebandy inför måga också så jag är absolut inte nervös inför det.
 
Det är just fyrgången jag är nervös inför annars är jag så sjukt taggad och tycker det ska bli så himla kul!!
 
 
är ni nervösa inför tävling?:)

Naturtöltare

 
Athena är naturtöltare. Hon töltar taktrent även om hon ligger på och är het. Men då måste man såklart jobba hårt annars blir det lite passtaktigt. Eftersom hon nästan alltid är väldigt het så är det  omöjligt att få henne att trava. Hon måste vara helt lösgjort och avslappnad. Så när man känner att hon börjar lugna ner sig får man smyga ut tygel Tills hon länger på halsen och sökers sig neråt. Då kan man börja trava.  När man väl fått trav måste man verkligen se till att ha en stadig skänkel och jobba henne i ett bra mellantempo så att hon inte springer iväg för då går hon över i pass/tölt.  Men nu vet jag hur jag måste göra för att få henne lösgjord och lugn, genom att börjar på volt tills hon är avslappnad och sen gå ut på rakspåret. För traven kommer endast då  hon har taggat ner.
 
 
 
men jag är endå glad att Athena är naturtöltare för jag har mer erfarenhet av svårtravade hästar en av svårtöltade. För både Gandur och speciellt hugge töltade bara och var omöjlig att få i trav. Men med mycket tålamod så har han inga problem med traven idag. Så nu när jag vet hur jag ska göra med Athena kommer det gå mycket bättre. Har endast ridit vidja och Rakel som är fyrgångare. På dom måste man ha ork och samla upp dom ordentligt och sen  jobba hårt för att de ska hålla tölten utan att bli travtaktiga och smyga över i trav. Det är extremt jobbigt!
 
ett tips till er som funkar för mig och mina hästar är att först köra skritt på volt med långa tyglar tills eran häst slappnar av och länger på halsen sen börja trava och gå då ut på rakt spår och trava några meter och sluta sen. Efter det beröm hästen ordentligt och gör något annat ett tag sen gör samma i andra varvet. Det viktigaste är faktiskt att ha tålamod och ta det lugnt.:)
 
 
Är era hästar svårtöltade/svårtravade eller har de lika lätt för båda?:)
 

hästfilm

Tänkte bara ta och tipsa er om 2 sjukt bra filmer som jag bara totalt älskar! Historierna är så himla vackra tycker jag , de har så fina budskap och man blir faktiskt inspirerad och blir som idragen i filmen , typ som att man själv är med. Båda filmerna handlar om en häst som heter Flicka men filmerna hänger inte ihop förutom att de handlar om just om Flicka. Personligen tycker jag bäst om 2. Den är så grym bra! Alla som är hästintresserade MÅSTE se dom , men även de som inte är speciellt hästintresserade tycker jag ska se den för trots att det är en häst film så handlar det inte enbart om hästar.
 
Så kolla , kolla och kolla på dom!
 
 
 
 
har ni några favorit hästfilmer ?:)

Asgrymma ridpass

Har inte hunnit uppdaterat då jag har varit ute i stallet hela dagen: Först måste jag bara säga att det gick SÅ HIMLA UNDERBART FANTASTISK GRYMT BRA IDAG! Herregud båda tjejerna gick fantastiskt.
 
Ardis var lite bråkig i början men gav sig sen och skritta på bra. Hon var väldigt pigg och det kändes som om hon hade en tölt dag idag så efter vi skrittat en stund började jag med tölten först på ena långsidan. och gissa vad?! hon tar tölten direkt och bara körde på , till och med i lite ökat tempo! Hahaha jag och mamma blev så himla förvånade och jag börja garva av lycka! Hon töltade väl  halva långsidan ungefär i båda varven. Är så sjukt lycklig och glad och stolt.
 
Jag börjar känna att tölten kommer mer och mer och om det fortsätter såhär är det ju typ magiskt. Hon är så himla bra min bästa lilljej! Gud så jag älskar den här hästen. Traven börjar bli mer stabil och vi kör på lite tempoväxlingar , lite vinglig i galoppen än men även där börjar det gå bättre. Plus att hon är så otroligt mjuk och fin munnen så jag börjar tro att det är något fel på henne. hahah ne men idag gick det super bra! 

 

 
 
Athena var inte lika het idag och låg inte alls på lika mycket som hon brukar. Så vi körde först tölt som gick väldigt bra tycker jag , behöver öva lite mer på den ökade tölten men det kommer. Sen körde vi galopp som också gick mycket bättre än förra gången , inte lika 4-taktigt och fort , så nu börjar det likna något! Sen tog jag en stund till att smyga ut tygeln och göra halvhalter tills hon blev avslappnad sen började vi trava. Och det gick också bra lite svårare i höger varv på volten men endå vi fick till lite riktigfin trav då hon drog sig neråt och gick i ett bra mellantempo. Så nu vet jag hur jag måste göra för att få henne lugn och avslappnad. för traven kommer så fort hon är lösgjord, 
 
Så är verkligen super nöjd med mina flickor idag! bästa små frukter!
 
 
 
 

vintermästerskapen

 
Tycker det är jätteroligt att man på vintermästerskapen i strömsholm får chans att tävla om prispengar! För just inom islandshäst världen om man kollar tävling mm så tjänar man inte speciellt mycket pengar.Och man kan även vinna pengar i de lätta klasserna. Jag ska själv inte åka på vintermästerskapen men som jag uppfattat de är det väldigt uppskattat just pga av prispengarna men även också att det är blandat med olika sorters ryttare på olika nivåer! För  jag tror att för många (talar även om mig själv) att det är coolt att tävla mot de i eliten. Vistt man själv har väl kanske inte så stor chans i att vinna men att få endå se dom , tävla med dom och bara se hur de rider sina hästar är bara en upplevelse det. Sen så är tävlingen ganska dyr men endå. Tror att för de som ska dit kommer få vara med om en riktigt rolig tävling! Och man märker att de verkligen satsar på att göra det till en bra tävling då de har bl.a. Dagens ryttare osv.
 
Hade varit coolt att vara med och tävla där men ssamtidigt så känns ridhuskampen som en bra början för oss och kan inte beskriva hur TAGGAD jag är! sjukt taggad tjej!
 
 
Ska vara med på vintermästerskapen?:)
 
 
.
 
 

Longering

Longerade Athena och Ardis idag. Athena gick faktiskt mycket bättre idag en vad hon brukar gör när jag longerar henne , hon lyssnade mer idag gjorde oftast som jag sa. Hon trava på riktigt bra och hon skritta otrooooligt men i galoppen blev det lite blandat med pass då och då. Tror det har med att underlaget är lite halkig så då vågar hon inte riktigt köra på ifall hon skulle ramla omkull. Ardis skötte sig också väldigt bra lite samma sak där , i galoppen vågar hon  inte riktigt då det är lite halkigt. Men känns endå skönt att de fick lite motion idag:)
 
Vill bli av med snön nuuuuu. Eller det kan få finnas kvar medans vi är i sälen men sen kan den försvinna så att man kan börja komma igång ordentligt. Men snön lär ju ligga kvar i 2 månader till så man får bita ihop och göra det bästa av det......
 
Förresten, som ni kanske märkt är jag klar med designen nu! ska bara skriva klart 2 presentationer till men sen är allt klart. Är så sjukt nöjd med min nya design, hatade verkligen min gamla. Den här är sååååå galet mycket bättre!
Nu känns det toppen bra !:D
 
 
vad tycker ni om min nya design?:)
 
tycker verkligen den här bilden är så sjukt skön! hahaha

Vinnare av tävlingen

Vinnaren på frågesportstävlingen blev Birna som fick 7/7 rätt plus rätt i utslagsfrågan så fullpott! 
 
Grattis till dig !!:D
 
Så nu går ni alla in och tittar in på hennes jättefina blogg som finns hääääär  och hääääär och häääääääär!
 
 
Vill ni att jag ska fortsätta komma med små tävlingar ibland ? eller är det något annat ni vill jag ska blogga om?:)
 
 
 
 
 

Ridläger

Iår hade jag tänkt att åka på ridläger uppe Frida på forsen. Tyckte det var så himla bra och roligt så det är självklart att jag ska dit igen! tror det var inriktning lag SM iår och då ska både Tess och Frida vara ridlärare så det kommer bli spännande!:) 
 
 
ska ni på något ridläger iår?:) 

Ändrade planer

Ändrade planer igen ... Har diskuterat med mamma och vi har kommit framåt till att vi tror att Athen klarar att köra 2 varv tölt och fyrgång så därför har jag mejlat om att få byta häst från vidja till Athena så jag hoppas att det går , men det borde inte vara något problem. Tror faktiskt att det kan vara bra för Athena att köra tölt först så kanske hon inte lika het i fyrgången. Då kommer det bli lättare med skritten och traven om jag kan få henne avslappnad , vilket jag tror blir lättare om hon inte är lika het. Men det är såklart bara teorier så vi får se hur det går helt enkelt!:) men spännande ska det bli!
 

Ponny akuten

Kollade på första avsnittet på ponnyakuten säsong 4 och jag blir fortfarande förvånad vad det finns för knäppa hästar och människor. Hahaha man får sig ett gott skratt iallafall men samtidigt undrar man hur vissa kan tycka att det är roligt att rida en häst som stegrar sig i varje steg och att man inte inser att det är riktigt farligt. För det är stora djur vi håller på med och man måste även ha respekt för dom. Sen höll jag typ på att dö av skratt när en häst bara springer iväg med sin ryttare i stallgången och även fast det ser hur lustigt ut som helst så har man även i baktanke , tänk om hästen springer iväg och blir skadad? Hade jag varit någon av de här ungarna hade jag sökt hjälp av tränare mycket mycket tidigare.
 
 
 
 
Men tycker faktiskt att ponnyakuten är ett bra program som man kan ta lärdom av och i många lägen får man även tips man kan använda i vardagen. Så plus på ponnyakuten , ett underhållsprogram och lärorikt program. Mycket bra!

Önske låt

En låt jag vill rida till på tävling är såklart Gangnam style! Dels för att jag bara älskar den , och jag blir alltid så grymt peppad av den! Sen eftersom jag har gangnam style som målgest blir det lite som en "tur" symbol och den är helt okej att rida till , så det är lätt min önske låt!  
 
Klicka häääär för att lysnna på världens grymmaste låt
 
 
Har ni någon favorit låt ni brukar/vill rida till?:)
 
 
 
 
 

Athena

Visste ni att Athena i sin grund registrering står som brun utan tecken? Haha blev lite förvånad när vi såg det först men antagligen så hade hennes konstantskimmel anlag inte börjat visat sig ännu, så enligt registreringen har vi en brun pålle i hagen, tokigt det kan bli hehe. 
 
 
Athena är även bedömd andra klass, vilket är lite surt då hon ligger runt gränsen till förstaklass och på visningen blev det ingen pass, vilket vi har sett att hon har en del.... Sen tycker jag att hon skulle ha fått lite bättre för sitt huvud men inget att göra åt. Därimot så går ju rygg och kors och gångarterna att förbättra speciellt då passen som drog ner en hel del,så vi kommer antagligen att om några år be någon visa henne igen. Så då får vi väl se om hon kan komma upp på första klass, vilket jag tror. Men ananrs tycker jag att hon har en bra bedömning , hon har 8 i både benställning och ben kvalitet vilket är väldigt bra.
 
Tänkt att vi har en så fin häst! bästa Tenis!
 
 

några nya bilder

mina finaste pluttar<3

Idag

Idag red jag som sagt Athena , det gick riktigt bra i tölten , hon ligger på en hel del och är väldigt het så det gäller att hela tiden jobba ,med förhållningar , ta och och ge , plocka  lite osv, och då går hon jättefint men så fort jag inte orkar mer märker jag att hon blir lite passtaktig. Så jobbigt är det men bara att kämpa på. Hon har ju väldiga problem med att tagga ner och bli avslappnad och jag tror hon behöver bli av med lite extra energi , så jag har tänk att de dagar jag inte kan rida ska jag försöka att iaf longera henne så hon får springa av sig lite. Vi ska även börja kolla tid för ridlektioner men gäller ju att ha tid också.... efter vilan har jag märkt att hon har blivit mer het och uppstressad så jag vet att så fort hon blir lösgjord går hon även jätefint i de andra gångarterna. och nu pga av att det är vinter blir det inte riktigt lika mycket ridning då vädret och underlaget inte alltid är på ens sida. Men är endå riktigt nöjd med dagens ridpass för vi fick till riktigt fin tölt och hon rolla knappt något i hörnen , så det var ett stort plus! :) 
 
 

allmänt

Hej! idag har det inte blivit mycket bloggning som ni kanske märkt, för jag har varit i sala och spelat match och när jag tänkte mobilblogga funka ine internet alls på mobilen. Så därför har jag inte updaterat.
 
 
När jag kom hem böt jag om direkt och hoppade upp på Tenis (athena) provade nya tränset och det satt som en smäck på henne! hur snyggt som helst , det var helt enkelt som gjort för lilla tenis! provade även nya bettet och hon gick lika bra på det som bombers bett så vi kommer helt enkelt bara att varva på dom nu. Min nya väst är bara den mest underbaraste. Superbra passform , inte klumpig , den sitter bra på kroppen utan att vara för tight och så är den följsam i rörelserna så att man inte blir stel. Rekomenderas stort! man märker vilken skillnad från min gamla , men det gäller ju även prisskillnaden. Men om man som jag har växt klart är det värt att köpa den för man kommer ju sen ha den tills den är helt skrutt och västar brukar oftast inte slitas så lätt.
 
 
Nu är snart första boxen uppe också! plus att vi har lyse i stallet! vilket betyder att jag kommer kunna fixa hästarna inomhus , kunna ta in Athena ibland och massor, så grymt skönt! :D GLAD
 
håller på med en ny design som jag blir klar med idag , den blir bara så tusen gånger bättre än den här! 
 

Påminnelse frågesport

Tänkte ta och påminna er om frågesports tävlingen. vinnaren får en länkning och publiceras nästa vecka:) klicka hääääär för att komma till tävlingen. 
 
Lycka till ! 
 

supergulligt

Hitta den här super söta bilden på Ardis och Hugge , eller hugge ser ju ut som en åsna haha lilla bubben! Men just för att Hugge ser ut som en gammal åsna få bilden mig och tänka lite på "skönhetet och Odjuret " typ , haha ;)
Men tycker verkligen att den är supergullig!  , den vackra tjejen ser igenom det fula monstret och ser hans fina insida och de lever lyckliga i alla sina dagar, hihi gullepluttar 
 
 
 
 

Tips på en bra bok

Jag håller på att läser " rida islandshäst" av reynir adalsteinsson. Måste säga att den är riktigt bra , hittills i allfall. Man får en helt ny syn på hästarna , på deras sinnen osv plus att han ger ut olika övningar man kan göra , och lösningar som man ska göra om det blir fel. Den är riktigt bra och jag rekomenderar er att läsa den! Den är väldigt lärorikt, så läääääs!:)


Shopping!

Nu har jag och mammat varit och storshoppat på Hööks! Och nog fick vi med oss en hel del! 
 
* Svart Kavaj, crw
* Vita ridbyxor , crw
* jodphur ridskor, crw 
* Ridstrumpor, crw
* Racesafe säkerhetsväst *
 

Är så otroligt nöjd, speciellt med sista! En racesafeväst! ÄLSKAR DEN !, tack så jätte mycket världens

bästa mamma!
Nu ska jag förhoppningsvis inte behöva något mer på väääldigt länge och plus att jag fått ett nytt träns till Athena också, nu får det vara nog!;) Så nu ska en lycklig Fanny sätta sig och plugga till ett So prov , jippie...
 
 
 
 
 
 
 

Fux

Personligen tycker jag fuxfärgen är den fulaste på våra små isisar. Tycker den är bara allmänt tråkig och så är det svårt att matcha med någon färg. Men finns dock ett undantag. Tecken. Om hästar i allmänhet får ett tecken blir den genast så mycket snyggare , sötare och sticker ut mer. Det är därför jag tycker min lilla sessa Àrdis är så söt! Utan sin bläs hade hon ju inte alls varit lika snygg utan varit en "i mängden" haha Ne men täcken gör så grymt mycket på en häst.

Vilken färg tycker ni är "fulast" på en häst? :)


Nytt bett

Nu har vi hämtat Athenas nya bett!:) ett 2-delat D-ringar med kopparrullar. Kommer nog om vädret tillåter prova det imorgon på henne. Spännande !:)


Stryker mig och vidja

Jag är nu 90% säker att jag kommer stryka mig och vidja från tölt Young rider på ridhuskampen. För jag känner att jag har inte tid eller ork att försöka hinna få henne i form tills dess. Tölta kan hon men hon har inte orken att tölta för långt utan smyger då över i trav. Och så vill jag lägga all fokus på Athena istället så att vi ska Kunna gå så bra som möjligt. Om jag endast hade haft Athena att rida hade jag hunnit med vidja men har ju 2 hästar till plus allt annat. det blev lite för mycket känner jag.

Så till er som står på reservlistan kan vara beredda på att ni kommer få en plats:)


Frågesport tävling

Tävling: ni svarar på frågorna i kommentarsfältet nedan. Kommer påminna er om tävlingen om några dagar och sen dras en vinnare:) Vinnaren får en länk till sin blogg.
 
lycka till!:)
 
 
 
Fråga 1: Vad har Athena för färg?
1: Brun 
x: Brun färgväxlare
2: Brun Svart
 
 
Fråga 2: Vilket år är Ardis född?
 
1: 2008
x: 2007
2: 2009
 
Fråga 3: Vad heter Ardis bror?
 
1: Teitur
x: Drupnir
2: Askur
 
 
Fråga 4: När köpte vi Glaumur "Hugge"
 
1: Hösten 2009
x: Våren 2010
2: Sommaren 2011
 
Fråga 5: Vilken kommer bli min första tävling?
 
1: Odinns vintertölt 
x: Vintermästerskapen
2: Ridhuskampen
 
Fråga 6: Vem är Ardis och Drupnirs pappa?
 
 
 
1: Garri frá reykjavik
x: Omi frá stav
2: Hrafnfaxi frá vestra-geldingaholti
 
Fråga 7: Vilket år är jag född?
 
 
1: 1997
x: 1998
2: 1996
 
 
Utslagsfråga: Vilket datum är Athena född?
1: 21 maj
x: 20 maj
2: 22 maj
 
 

Att rida unghäst

Jag rider ju nu faktiskt en nyinriden unghäst. Hon är faktiskt den första nyinridna häst jag ridit på. Det är väldigt känsligt jobb. Det är väldigt ansträngande för det gäller att vara försiktigt men bestämd och man måste vara väldigt noga så att man inte lär ut fel saker. Men något som är väldigt viktigt när man rider unghästar är att ha tålamod. Det är också viktigt att se till att hästen tycker det är roligt och vill utvecklas så det gäller att variera övningar så att de inte tröttnar. Och något som också är viktig är att man ger tydliga hjälper och berömmer när hästen gör rätt.

Àrdis måste jag säga har hittills varit otroligt snäll och duktig för att vara så ung. Jag trodde att hon skulle vara mer "fjantig " för saker , typ " oj ett spöke" och så hoppar vi åt sidan osv men hon har nästan inte alls håller på med såna fånigheter. Men sånt kan ju ändras ganska fort så det gäller att fortfarande vara beredd. Och hon har verkligen varit duktig eftersom jag även rider henne och inte har någon erfarenhet av unghästar och den träning de behöver. Så hon utvecklar mig väldigt mycket också. Och mycket av det jag skrivit om det här hur man ska rida osv klarar jag självklart inte till 100% verkligen inte men det är dit jag vill eftersträva och jag har redan blivit mycket bättre pga av henne. Och det ska bli så spännande men Àrdis , mina fina tjej!

Så även fast det är väldigt svårt att rida så unga hästar är det även väldigt bra för sin egen skull om man får hjälp så att man gör rätt.

Rider/ har ni ridit någon nyinriden unghäst förut ? :) har ni ridit in någon häst enda från grunden själva?:)


boots

Det finns väldigt mycket åsikter om boots, om det är bra eller inte, när man ska använda det osv.
 
Vi brukar varva med boots på Gandur och Athena. På Gandur brukar vi ofast i såfall bara ha ett par vanliga boots från hööks och har inte riktig koll vad det är för vikt på dom och På Athena varvar vi med dem och ibland använder vi ett par vita boots från top-reiter 170 gram till Athena. Men oftast kör vi utan , och så kommer de på ibland. 
 
Många säger och tror faktiskt att bara för att man sätter på sin häst som är passtaktig ett par boots så blir det bra. Och många brukar även håna dessa och säga att bootsen inte hjälper alls och att folk endast använder dem för att de är för lata för att ta tag i problemet.  Självklart så försvinner inte passtakten bara för att man sätter på en häst boots , men det är ett hjälpmedel för att kunna lättare bli av med problemet, alltså ser jag verkligen inget fel med att använda boots som lite extra hjälp, sen måste man börja trappa ner med att använda bootsen i takt med att hästen blir mindre och mindre passtaktig. Sen är boots bra för de hästar som har svårt för traven eller galoppen och behöver lite extra tyngd för att lättare kunna trav eller galoppera och sedan också där trappa ner. Sen använder vissa också bootspå hästar som redan har bra gångarter för att de ska kunna få längre och ännu lite bättre steg  och på det sätte utveckla sina gångarter till det bättre. 
 
Så jag förstår inte vad folk har så mycket imot boots , men kan även förstå de som är imot de som använder boots endast som en flyktväg. Så jag tycker det är bra att använda boots , men inte hela tiden :)
 
Vad tycker ni?
 
 

dagens pass

Red mina flickor idag och jag började med minsta pluttan Ardis.
 
Lilltjejen var riktigt pigg idag, inte så konstig då hon stått ett par dagar nu så först var hon väldigt allert och började galoppera nästan direkt , men efter en stund blev hon avspänd occh lösgjord i skritten och vi fick till en ganska bra och stabil trav. Vi tölta ett par steg i båda varven mest i vänster lite mera trögt i höger men det kommer. Hon går fortfarande imot högerskänkeln men hon har blivit bättre så nu börjar det släppa där med :) och på slutet gick hon riktigt fint i skritten och vi gjorde lite serpentiner för att se till att flytta bakdelen och det gick jättebra :) 
 
 
Athena var pigg som vanligt , lite lugnare i vänster varv av någon anledning. Trodde faktiskt att hon skulle vara mera het då hon också stått ett par dagar och brukar då vara som en bomb. Men när man äntligen lyckas få henne ganska lugn och avslappnad så vänder det på ett vips. Traven måste vi öva lite mer på den gick sådär idag. Tölten gick därimot bra. Men så fort vi har kört ett tag med arbetstempo och lite mer ökat på långsidorna orkar jag till sist inte mer och då blir det lite passtaktigt men då är det bara att sakta ner och börja om igen. Galoppen i vänster varv blev en Riktig "femgångsgalopp" ne men det blir lite för springit och lite pass blandat ,i höger är det bättre så vi ska öva vidare. På slutet i avskrittningen gick hon faktiskt aslugnt eftr att ha smygit ut tygeln , blev lite förvånad faktiskt , hon brukar fortfarnde mosa på även i avskrittningen. 
 
Är i alla fall nöjd med dagens 2 pass , de skötte sig bra , imorgon kommer jag nog rida Athena om jag hinner , vet inte när träningen är men annars kanske jag hinner longera henne:)
 

Märkeskläder

Något som jag ser många bloggar om just nu är det här med märkeskläder. Och vad man än här på sig oavsett märkeskläder eller "standard" kläder kommer folk alltid tycka och tänka vad som är rätt/fel fult/fint osv, ingen kommer aldrig att bli nöjd.

Själv bryr jag mig inte om man har märkeskläder eller inte. Jag har väldigt blandat faktiskt. Oftast har ju märkeskläder bättre kvalitet än andra men ibland kanske man inte vill lägga ut 600 på en märkeströja när man hittat en lika snygg för 150. Men ibland kanske man vill unna sig en riktigt snygg tröja med super bra kvalitet tex till tävling. Nu tror jag faktiskt att det är många som har både märkeskläder och "vanliga" kläder/utrustning. Jag brukar köpa mycket standard saker från hööks och då CRW tex och jag tycker de har bra och snygga kläder/utrustning. Men sen har jag även ett favorit märke som jag alltid har gillat och det är Mountain Horse. Tycker de har grymt snygga kläder som har bra kvalitet och är sköna .Sen gillar jag även HV polo dom har så grymt snygga kläder .


Vad föredrar ni? Märkeskläder eller inte eller tycker ni om båda ? :)


Hrimfaxi möte

Ska snart iväg på ett av hrimfaxis ungomsmöte, blir mitt första någonsin , ska mest kolla läget och se om jag fortfarande vill vara med i Klubben eller om jag ska välja någon annan , just för att innan har jag inte varit aktiv i några aktiviteter vilket jag kommer bli nu så då vill jag att det ska kännas bra , men antagligen kommer jag fortsätta i samma klubb annars kanske jag kommer välja att gå med i Eddas islandshästförening då jag känner en del från ridlägret därigrån men då blir det ju en bit att åka och sånt , och därför tror jag att jag kommer bli kvar i hrimfaxi :) men vi får väl se hur det blir :)
 
vilken klubb är ni medlemmar i ?:)
 

skola

Imorgon börjar skolan och är så inte taggad, hela lovet har jag haft fullt upp med allt möjligt , visserligen roliga saker men har väl inte direkt hunnit vilat upp mig och önskar vi kunde ha minst 2 veckors lov till.... Men imorgon ska jag rida 2 hästar , antagligen Ardis och Athena då dom har stått ett par dagar nu så speciellt Athena måste komma igång nu , så nu kommer det bli full fart framåt med ridningen , innebandyn , nationella prov och gymnasieval  och har även iår ett väldigt tufft val framför mig som jag blir gråtfärdig bara att tänka på........
 
tänkte nog ta och göra en frågesports tävling tills imorgon så kolla in !:)
 
 
 
mina finaste<3
 
 
 
 

bett

 Gandur rids för tillfället på ett 3-delat bombersbett med lösa ringar detsamma med ardis. Athena rids på Bombers eggbett Happy tounge med fasta ringar, Gandur rids  även också på det ibland. Dom funkar väldigt bra och går oftast jättefint på dom , mjuka i munnen osv. På ardis brukar vi även varva ibland med ett vanligt 3-delat (lösa ringar). Vi har  beställt ett nytt bett till Athena , kommer inte ihåg vad mamma beställde men det ska vi ha och varva med på henne. Och jag tycker och  tror att våra hästar i allfall gillar bombersbetten och går väldigt fint på dom !:) så tipsar er att köpa bombers bett då både jag och hästrna tycker om dom och som jag hört andra säga detsamma. Vi har även en islandstång men har endast använt det ett par gånger på Gandur och Hugge men tycker att det går mycket finare på bombersbetten så då kör vi på dom för tillfället!:) sen tror jag att det är bra att varva med olika bett ibland även om ens häst går bra på ett bett för att få lite variation.
 
vilka bett rider ni era hästar med?:)
 

Nytt träns beställt!

Mamma har nu beställt ett nytt träns till Athena! Jag tycker det är hur snygg som helst, glitter och glamour ska det va! Det är Glengordon Ariel läderträns ,(svart) böjt pannband med pärlor och swarovski kristaller, och till det en matchande remontnosgrimma. Urläckert! vi kommer vara så snygga på tävlingsbanan , hih! Tror det kommer passa Athena asbra , för vad är en drottning utan sina juveler ?;) det kostar 999 kr och ni kan hitta det häääär !
 

Nytt träns beställt!

Mamma har nu beställt ett nytt träns till Athena! Jag tycker det är hur snygg som helst, glitter och glamour ska det va! Det är Glengordon Ariel läderträns ,(svart) böjt pannband med pärlor och swarovski kristaller, och till det en matchande remontnosgrimma. Urläckert! vi kommer vara så snygga på tävlingsbanan , hih! Tror det kommer passa Athena asbra , för vad är en drottning utan sina juveler ?;) det kostar 999 kr och ni kan hitta det häääär !
 

Umeå ,

Hejsan alla!:D Kom hem igår kväll efter en lång resa från Umeå, Jag har haft helt underbart roligt! jag har lärt känna nya fantastiska personer och även fast vi inte fick bästa resultaten så lyckades vi endå plocka poäng och om vi hade fått chansen att träna lika länge som de andra lagen så skulle vi ligga bland de bättre, riktigt synd att Örebro inte vill satsa på distriktlag men sånt är livet. Men det har iaf varit en otrolig upplevelse och jag har utvecklas mycket i mitt tänkande och fått spelat innebandy med grymma spelare! vi har gjort helt sjuka och galna saker, hahah!  Så tack alla underbara människor för den är galna resan ! vilka minnen asså! ni är bäst tjejer<3 vi ses snart på plan igen ;)
 
GOOOO ÖREBRO!
 
WHO LET THE DOGS OUT?! 
 
 
 

.

Hann bara göra 2 tidsinställda så skiter i skrivandet tills jag kommer tillbaka!:)


Thermobar


Såg ett inlägg hos islandspower.webblogg.se att dom tipsa om termobar såtänkte också tipsa till er läsare! Fattar inte hur vi orkade knacka is i allà år i namn vi skaffade dom här. De är så himla smarta och praktiska , för hur kul är det att gå ut och knacka is i 15-12 minus? Inte så roligt. vi har en lite mindre och en större thermobar och det funkar skitbra. Så stort hiss på dom! De är verkligen värda pengarna. 
 
HAr ni
thermobar? Eller någon annan slags värmetunna , eller knackar ni is?:)

bilder på ardis

Här kommer ett par bilder från när vi hämtade Ardis uppe hos Sigfus :) fick inte så många bra bilder men har även ett par videos , att skicka iväg Ardis till honom var det bästa vi kunde ha gjort. Vi är så sjukt nöjda med vad han har lyckats göra med våran pingla. Speciellt bra är att han har kört väldigt mycket "sitsridning" alltså jobbat med sitsen och det är så himla bra och det ska jag fortsätta att jobba med, och man märker att han verkligen sätt till att hon ska använda bakdelen och lyfta sig. Så vi är verkligen jätte nöjda att vi fick skicka henne dit!
 

Umeå

hejsan! hoppas ni alla hade ett roligt nyårsfirande! Jag spenderade min kväll i Kumla med mina underbara vänner , Ebba , Hanna , David och Adam. Vi hade det så grymt kul! bästa kvällen på länge! Gud så jag älskar mina vänner, ni är guld värda<3 Vi somnade väl sådär 8 på morgonen ,alla livrädda för alla monster från skräckfilmer skulle komma och äta upp oss ;)  Sen vaknade vi alla runt 10-13 tiden hehe sömntutorna david och jag sov längst.....  Är så himla morgontrött av mig hade helst sovit 3 timmar till.... ;)Sen log vi hela dan och kolla skräckfilmer och nu är jag hemma och ska försöka packa till Umeå, hatar att packa.... sen måste jag ta och sova , måste upp vi halv 5-5 tiden tja taggad tjej.
 
Åker som sagt imorgon , och kommer hem den 6 januari så kommer inte kunna rida (haha ganska uppenbart) men tänkte a och skriva ett par tidsinställda:) Kommer sakna mina bebisar så mycket:/ så mamma har för tillfället 3 hästar att rida själv så ha så kul morsan! ;)
 
så vi hörs snart igen!:D 
 
Här får ni några bilder på mig istället för frukterna mina för engång skull ;) för inners inne är man ju lite ego hehehe
 
 

 
och efersom de faktiskt handlar om innebandy nu i umeå , så får ni några snygga på mig.... haha jag måste nog vara den fulaste som finns när jag spelar xD
 
 
hehe dom 3 sista bilderna åkte jag på en utvisning som jag tyckte att jag inte borde ha fått så hade min lilla diskussion med domaren , men var bara att sätta sig i snickeboa 
 
 
 

Mål 2013

nu taggar jag ett år med stora förväntningar och 2013 kommer äga ! 
 
 


Här är målen för 2013!
 
Gandur 
 
* kunna trav rent på volt 
*stärkas i traven 
* få en mer 3 taktig och samlad vänstergalopp
* tölta rent 
* börja tävla 
 
Allt detta handlar om att han måste börja använda bakdelen mer och lyfta sig , när vi väll fått ordentligt med bärighet är jag nästan säker på att vi kommer lyckas få till tölten. För jag vet att han har den. Sista målet är mer en önskan men om vi skulle misslyckas blir jag inte besviken. Jag tror verkligen att vi kommer kunna lyckas :)
 
Àrdis 
 
* stärkas i trav , skritt och galopp 
* bygga muskler 
* få mer bärighet 
* att tölten ska släppa
 
Eftersom Àrdis är ung och nyinriden så kan jag inte sätta för höga mål och även om vi misslyckas så får det vara så , hon behöver tid att mogna. Men om vi lyckas och när hon blivit starkare och stabilare kommer tölten släppa. Hon har visat lite tölt så nog finns den alltid! Jag tror verkligen på min lilla sessa! :)
 
Athena
 
* få henne ordentligt lösgjord och avspänd
* kortare tempo galopp
* kortare tempo tölt utan att hon blir stressad 
*få mer bärighet och få med bakdelen mer
 
Jag känner inte Athena så bra än och kan inte därför veta riktigt vad vi behöver jobba på men vi kommer alltid att sikta på att få gångarterna starkare och bättre. Men man glömmer ibland att Athena också är ung och man vet aldrig vad som kan hända men vi hoppas såklart på det bästa! Jag tror att när vi börjat lära känna varandra mer och börjat ta lektioner så kommer det bli asbra!:) 
 
Sen kommer jag att jobba för att få en korrekt sits och jobba för att hela tiden bli bättre :) 
 
Nu kör vi 2013! 
 
 



Gangnam style

Jag ÄLSKAR verkligen Gangnam style, bästa som gjorts typ, DEN ÄR BARA BÄST GRYMMAST OCH COOLAST!!tröttnar aldrig på den!. Jag har nämlingen Gangnam style som min målgest, alltså när jag gör mål på innebandyn börjar jag dansa gangnam style ;) HAHAHAHAH xD coolast är jaaaaag , tjalalalala. 

 

Ja och då kom jag och mina ssmå vänner på en guld ide att vi skulle dansa gangnam style inför hela skolan , och FY FAN VAD KUL DET VA!!!

 

haha säger bara en sak ENJOY


Gott Nytt År!


RSS 2.0