boots

Det finns väldigt mycket åsikter om boots, om det är bra eller inte, när man ska använda det osv.
 
Vi brukar varva med boots på Gandur och Athena. På Gandur brukar vi ofast i såfall bara ha ett par vanliga boots från hööks och har inte riktig koll vad det är för vikt på dom och På Athena varvar vi med dem och ibland använder vi ett par vita boots från top-reiter 170 gram till Athena. Men oftast kör vi utan , och så kommer de på ibland. 
 
Många säger och tror faktiskt att bara för att man sätter på sin häst som är passtaktig ett par boots så blir det bra. Och många brukar även håna dessa och säga att bootsen inte hjälper alls och att folk endast använder dem för att de är för lata för att ta tag i problemet.  Självklart så försvinner inte passtakten bara för att man sätter på en häst boots , men det är ett hjälpmedel för att kunna lättare bli av med problemet, alltså ser jag verkligen inget fel med att använda boots som lite extra hjälp, sen måste man börja trappa ner med att använda bootsen i takt med att hästen blir mindre och mindre passtaktig. Sen är boots bra för de hästar som har svårt för traven eller galoppen och behöver lite extra tyngd för att lättare kunna trav eller galoppera och sedan också där trappa ner. Sen använder vissa också bootspå hästar som redan har bra gångarter för att de ska kunna få längre och ännu lite bättre steg  och på det sätte utveckla sina gångarter till det bättre. 
 
Så jag förstår inte vad folk har så mycket imot boots , men kan även förstå de som är imot de som använder boots endast som en flyktväg. Så jag tycker det är bra att använda boots , men inte hela tiden :)
 
Vad tycker ni?
 
 

Kommentarer
Postat av: Majken

Man ska helst inte ha boots när det har mugg och andra sår kring karlederna, om hästen grisepassar så blir tölten bättre med dem men den blir svår att jobba upp med dem på.

Svar: man ska självklart inte ha boots på hästen om den har något slags sår eller problem med hovarna,karleden och ja det blir svårt att jobba upp tölten det är därför man ska anväda dom ibland och hela tiden trappa ner , passtakt är inget som försvinner över en dag utan det tar tid men det gäller att ha tålamod:)
Fanny Nordh

2013-01-11 @ 17:10:47
URL: http://geklychic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0