En bra lösgörande övning

Idag hjälpte min granne mig och Athena med en jättebra övning som kan göras i alla gångarterna. Men eftersom Athena har problem med att bli lugn i skritten så körde vi övnigen i skritt. Den funkade verkligen asbra på Athena och den är till de hästar som heta och stressade. Så Athena var en var som en "försökskanin" för se om den funkade vilken den gjorde. Så rekomenderar den till er som har heta hästar att göra den för den funkar. Athena blev tillslut helt genom cool och gjorde allt som jag bad om. Börja först innan övningen att bara gå på en volt tills hästen lugnat sig lite grann och sen börja med övningen.
 
 
Först gör du en stor volt till ungefär halva ridbanan. Sen går du ut på fyrkanspåret och när du kommer upp till halva ridbanan gör du en mindre volt och går sedan ut på spåret igen. I hörnet svänger du sedan in på den stora volten igen och gör sedan samma sak i det andra varvet. Den stora volten ska ligga lite innanför spåret.
 
En väldigt simpel och enkel övning men så grymt bra! Det tar såklart ett litet tag för hästen att börja slappna av men sen blir den avslappnad. Dett gäller såklart för Athena vet inte om den funkar på alla men Kan lova er att hon kan va ett monster och skiter i allt när hon är uppstressad. Så ge den ett försök! sen när man känner att man kan göra det i trav eller tölt så kör på det!:)
 
 
ursäkta hur fult jag ritar men hoppas ni förstår !:)
 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

sv: det är nog så som du säger, man kommer alltid ha ett speciellt band till egenavlade hästar:D

Svar: Ja, ens små bebisar !:)
Fanny Nordh

2013-01-19 @ 18:45:01
URL: http://www.alexandrawesters.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0